Akdeniz Üniversitesi Hakyolculara teslim!

'Hakyolcular' olarak bilinen İskenderpaşa cemaatinin faaliyetleri bizzat Akdeniz Üniversitesi Rektörü tarafından destekleniyor, Rektör Yardımcısı ve Genel Sekreter ise cemaatin faaliyetlerini sosyal medya hesaplarında tanıtıyor.

Akdeniz Üniversitesi Hakyolculara teslim!

HABER MERKEZİ

Fethullahçı yapılanmaya yönelik tasfiye sonrası yargıda en etkili dinsel grup haline geldiği belirtilen İskenderpaşa cemaati (Hakyolcular) üniversitelerde de bizzat yönetim eliyle propaganda edilip faaliyetlerini sürdürüyor.

1982’de kurulan Akdeniz Üniversitesi bu skandal durumun en açık şekilde görüldüğü üniversitelerden biri haline geldi.

Öyle ki üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, cemaata ait Mahmut Esad Coşan (MEC) Vakfı’nın düzenlediği ‘Ufka Yolculuk’ isimli bilgi yarışmasına destek veriyor. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Erdoğan’ın atadığı Rektör Ünal’ın desteğiyle üniversitede sözkonusu “yarışma” için üniversitede tanıtım ve kayıt standı açılabiliyor.

Üniversitenin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyüp Sabri Topal da sosyal medya hesabından AKP ve İskenderpaşa propagandasını yapan paylaşımlar yapıyor.

Aynı zamanda Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi olan Topal’ın paylaşımlarında mesleğine ilişkin çok ender bilgi yer aldığı görülürken, cemaate ait Mahmut Esad Coşan (MEC) Vakfı’nın düzenlediği ‘Ufka Yolculuk’ isimli bilgi yarışmasına ilişkin çok sayıda paylaşımda bulunduğu görülüyor.

Topal’ın Twitter hesabında 15 Temmuz 2016 darbe girişimi öncesine ilişkin sadece 1 paylaşımda bulunduğu, o tek paylaşımın da MEC Vakfı’nın düzenlediği kurban organizasyonuna ilişkin olduğu dikkat çekiyor. Topal’ın 15 Temmuz öncesine ilişkin bunun dışındaki bütün paylaşımlarını sildiği ileri sürülüyor.

Üniversite yönetimindeki tarikatçı yapılanma ağının içinde Genel Sekreter Ali Serinoğlu da bulunuyor. 2017 Mayıs ayında göreve getirilen Serinoğlu sosyal medya hesabından sık sık Mahmut Esan Coşan’ın sözlerinin yer aldığı paylaşımlarda bulunuyor. Serinoğlu, paylaşımlarının tepki çekmesi üzerine hesabını yalnızca takipçilerinin görebileceği şekilde korumaya aldı.