Akar'dan askerlere 'hazır olun' uyarısı

Sınırda askerle seslenen Akar, "Burada herhangi bir şey bitmiş değil, her an her şey olabilir." dedi.

Akar'dan askerlere 'hazır olun' uyarısı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Orgeneral Güler ve Orgeneral Dündar ile dün akşam saatlerinde Şanlıurfa’ya geldi. Şanlıurfa Gap Havalimanı’nda Vali Abdullah Erin, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Akar ve Komutanlar, ilk olarak Akçakale’deki 3. Hudut Alay Komutanlığı’na geçti.

Faaliyetlere ilişkin brifing alan, talimatlar veren Akar, hudut hattını takip eden Sınır Güvenlik Sistemi’nden sınırı inceledi. Barış Pınarı Harekatı kapsamında Tel Abyad’ta bulunan bir birliğin komutanıyla da telsizden görüşen Akar, personelin durumu ve faaliyetlerine ilişkin bilgi aldı. Askerin “moral ve motivasyonuna” ilişkin sorusuna, “Moralimiz yüksek her türlü göreve hazırız” yanıtını alan Akar, “Burada herhangi bir şey bitmiş değil, her an her şey olabilir. Ona göre herkesin her an hazırlıklı olması lazım” karşılığını verdi.

“Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tek hedefinin “teröristler” olduğunu söyleyen Akar, “Bizim hedefimiz sadece ve sadece teröristler var. Bizim Suriye’deki teröristlerle mücadelemizin dışında oradaki Kürt, Arap, Keldani, Arami, Süryani, diğer etnik gruptan insanlarla bizim mücadelemiz asla söz konusu değil. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bizim kimsenin etnik, dini kökeni ile hiçbir şekilde ilgimiz olmadı, olmayacak. Biz bu konuda son derece duyarlıyız, bilinçliyiz. Bizim tek hedefimiz var o da teröristler. Onları etkisiz hale getirmek için çalışıyoruz. Terörle mücadele harekatı ne zaman bitecek? En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecek. Ondan sonra biz ülkemizi, hudutlarımızı güven içinde göreceğiz” dedi.

‘Suriye Milli Ordusu’ ismi verilen ÖSO’cu cihatçılar de konuşan Akar, bu unsurlar aleyhinde yapılan haberlere dikkat çekip Akar, “Onlara karşı sanki bu insanlar terörist, hainmiş gibi bir anti-propaganda var. Bu insanlar evini, köyünü, toprağını kurtarmaya çalışan Suriyeliler” açıklamasında bulundu.