Akar ve Fidan'ın evinde ziyaret ettiği islamcı Nuri Pakdil öldü

Siyasal islamcılığın önde gelen yazarlarından Nuri Pakdil, 85 yaşında tedavi gördüğü hastanede öldü.

Akar ve Fidan'ın evinde ziyaret ettiği islamcı Nuri Pakdil öldü

Siyasal islamcılığın edebiyat alanında önde gelen isimlerinden Nuri Pakdil, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz günlerde kalbi duran ve ardından yapılan müdahale ile yeniden hayata dönen Pakdil yoğun bakım ünitesine nakledilmişti.

Pakdil’in ölümüyle ilgili haberi İbrahim Kalın Twitter hesabından duyurdu.

 

Atatürk ve Cumhuriyet karşıtı düşünceleriyle bilinen şeriatçı Nuri Pakdil’e tıpkı geçtiğimiz Mayıs ayında ölen Kadir Mısıroğlu’na olduğu gibi AKP iktidarından özel bir ilgi gösteriliyordu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde Pakdil’i, MİT Başkanı Hakan Fidan’’la birlikte evinde ziyaret etmişti.

Pakdil, 2017 yılında Star gazetesinde yer alan röportajında Cumhuriyet’e ve laikliğe olan düşmanlığını şu ifadelerle gösteriyordu:

“Türkiye’de, ilkin edebiyat ürünlerinin etkisiyle başlayan yabancılaşma, gele gele 1923’te bir şirk sürecine ulaştı. Cumhuriyet döneminde, halkının inançları dışında, halkına karşı bir edebiyat oluştu. Cumhuriyet dönemi edebiyatı, Asya’dan, Afrika’dan, Ortadoğu’dan kopuktu; Ortadoğu’yu inkâr belgeleriyle doluydu. Bu süreçte oluşmuş edebiyat eserlerinde, sanat eserlerinde, insanın metafizik devinimini göremezdiniz.”

***

“Batı emperyalizminin savunucusu öğretmenlerin egemen olduğu Cumhuriyet okullarında okuyanların çoğunun Batı hayranı, din düşmanı ve emperyalistlerin işbirlikçisi olarak yetişmeleri; kendi halkının değerlerini değil, Batılı sömürgecilerin dayattığı değerleri savunmaya başlamaları, Müslüman ailelerin Cumhuriyet okullarına ilişkin kaygısının boşa olmadığını göstermektedir.”