Akar ve Fidan'dan Hatay'da 'Suriye'de ateşkes' toplantısı

Milli Savunma Bakanlığı, Bakan Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar'ın, MİT Başkanı Hakan Fidan’ın da katıldığı bir toplantıda Suriye'nin kuzeyindeki gelişmeler ve İdlib’de ateşkesin devamına yönelik konulara dair bir toplantı düzenlediğini açıkladı.

Akar ve Fidan'dan Hatay'da 'Suriye'de ateşkes' toplantısı

Milli Savunma Bakanlığı, Bakan Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar’ın, MİT Başkanı Hakan Fidan’ın da katıldığı bir toplantıda Suriye’nin kuzeyindeki gelişmeler ve İdlib’de ateşkesin devamına yönelik konulara dair bir toplantı düzenlediğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün Şanlıurfa’da gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından Hatay’a geçti. Bakan Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile birlikte sınır birliklerinde denetleme ve incelemelerde bulundu, sınır birliklerinin komutanlarından brifing aldı.

Bakan Akar ve kuvvet komutanları Şanlıurfa’daki temaslarının ardından Hatay’da MİT Başkanı Fidan ile görüştüler.

Toplantıda, geçen yıl Eylül ayında Rusya’nın Soçi kentinde İdlib mutabakatının imzalanmasının ardından bu kentteki son duruma ilişkin değerlendirme yapıldı. Ateşkesin devamına ilişkin yürütülen çalışmalar ile İdlib bölgesinde huzur ve istikrarın devamlılığına yönelik yapılması gerekenlerin ele alındığı toplantıda konuşan Milli Savunma Bakanı Akar, “Soçi’deki mutabakat doğrultusunda ateşkesin ve istikrarın devamı için her türlü gayret gösterilmektedir. Rusya ile bu konudaki yakın işbirliğimiz devam ediyor” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Şanlıurfa’daki sınır birliklerine gerçekleştirdiği inceleme ve denetlemelerinin ardından Orgeneral Güler ve Orgeneral Dündar’la dün Hatay’a geçti.

Denetleme ve incelemelerine buradaki birliklerde de sürdüren Bakan Akar, daha sonra MİT Başkanı Fidan ile bir araya geldi. Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Dündar ve MİT Başkanı Fidan’ın da katıldığı heyetler arası toplantıda, Suriye’nin kuzeyindeki son gelişmeler değerlendirildi.

Milli Savunma Bakanı Akar, konuya ilişkin, “Soçi’deki mutabakat doğrultusunda ateşkesin ve istikrarın devamı için her türlü gayret gösterilmektedir. Rusya ile bu konudaki yakın iş birliğimiz devam ediyor”