Akar, Tank Palet Fabrikası işçileriyle konuştu: Özlük haklarınızın avukatlığını biz yapacağız

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, özelleştirme kapsamına alınan ve bu yüzden tepkilerini yükselten Tank Palet Fabrikası'nın işçileriyle bir yemek yedi. Özelleştirme sürecini Akar, "Bunun adı işletme hakkının devredilmesi, fabrikayı sattığımız yok" diyerek anlattı

Akar, Tank Palet Fabrikası işçileriyle konuştu: Özlük haklarınızın avukatlığını biz yapacağız

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sakarya’da Savunma Bakanlığı’na bağlı bulunan ve Hükümet’in özelleştirilme listesinde bulunan 1. Ana Bakım Fabrikası’nda incelemelerde bulundu.

Bakan Akar, Sakarya ziyaretinde ilk olarak, bir süre önce özelleştirme kapsamına alınan Sakarya’nın Arifiye ilçesindeki 1’inci Ana Bakım Merkez Komutanlığı içindeki Tank Palet Fabrikası’na gitti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a, Sakarya’nın Arifiye ilçesindeki 1’inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü’ne ziyaretinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar da eşlik etti.

‘Özlük haklarınızın avukatlığını biz yapacağız’

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, özelleştirme kapsamına alınan ve bu yüzden tepkilerini yükselten Tank Palet Fabrikası’nın işçileriyle de bir yemek yedi. Özelleştirme sürecini Akar, “Bunun adı işletme hakkının devredilmesi, fabrikayı sattığımız yok” diyerek anlattı.

Akar konuşmasına, “Personel tasfiyesi, personelin çıkarılması kesinlikle yok. Amacımız fabrikanın verimliliğini artırmak, teknolojiyle bağlantısını hızlandırmak, fabrikamızı güçlendirmek ve stratejik seviyede ürünleri üretecek hale gelmek” diye devam etti. www.gazetemanifesto.com

Özelleştirme sürecine tepkili olan işçileri sakinleştirmek isteyen Akar, şöyle konuştu: “Özlük haklarında herhangi bir şekilde geri gitme yok. Bunun savunucusu biziz, bunun avukatlığını biz yapacağız. Bununla ilgili yapmamız gereken neyse herkesle, her şekilde görüşmek suretiyle bunu inşallah gerçekleştireceğiz. Herhangi bir kayba göz yummamız söz konusu değil.”

Sakarya’da ‘Tank Palet Fabrikası’ olarak bilinen 1. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün özelleştirme kapsamına alınmasına tepki için Adapazarı şehir merkezinde toplanan yaklaşık 2 bin işçi, ‘Sakarya uyuma fabrikana sahip çık’ sloganları atarak karara tepki göstermişti.