'AK Partili müteahhitler CHP kaybetsin diye DSP'yi destekliyor'

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, DSP adaylarının CHP'ye oy kaybettirmesi için AKP'li müteahhitler tarafından desteklendiğini öne sürdü. 

'AK Partili müteahhitler CHP kaybetsin diye DSP'yi destekliyor'

Yerel seçimler öncesi CHP’den aday gösterilmeyen bir çok belediye başkanının ikinci adresi olan DSP ile ilgili ilginç bir iddia dile getirildi. Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, DSP adaylarının CHP’ye oy kaybettirmesi için AKP’li müteahhitler tarafından desteklendiğini öne sürdü.

Demarkaj‘a konuşan Özkiraz,  “Mesela Aydın Efeler, Söke ve birçok yerde DSP adaylarının istisnasız tamamı Ak Partili müteahhitler tarafından destekleniyor. Afişleri vs onlar yapıyor. Bunu seçim kazansınlar diye değil, CHP’ye kaybettirsin diye yapıyorlar.” ifadelerini kullandı.

DSP’nin CHP’ye belediye kaybettireceğini belirten Özkiraz, “DSP, CHP’ye çok oy kaybettirmez ama belediye kaybettirme ihtimalleri küçük yerlerde fazla. DSP’nin adayları çok önceden belliydi. Geçtiğimiz anayasa referandumunda, küçük partiler kampanyalara katılamadı. Bu partiler propaganda yapmasın diye, seçime girme haklarını elinden alınan bir şeydi. Şimdi Halkın Kurtuluş Partisi gibi Yurt Partisi gibi partilere seçime girme hakkı verilmedi. Fakat Türkiye genelinde bir tek teşkilatı açık olmayan, faaliyeti olmayan DSP’ye seçime girme hakkı verdiler. Bu zaten, ‘CHP’ye küsenler gitsin DSP’den aday olsun’ anlamına geliyordu. DSP bir yatay parti yapıldı. Mesela Aydın Efeler, Söke ve birçok yerde DSP adaylarının istisnasız tamamı Ak Partili müteahhitler tarafından destekleniyor. Afişleri vs onlar yapıyor. Bunu seçim kazansınlar diye değil, CHP’ye kaybettirsin diye yapıyorlar. Burada bir istisna var. O da Celal Doğan. Celal Doğan Antep’de desteklenmiyor. Ama CHP’den girmesi biraz sıkıntı olacağı için, yani ‘HDP’li bir adayı gösterdiler’ derler diye, Celal Doğan DSP’den girdi.” dedi.