'AK Parti ilk kez bir çok yerde geriden başlıyor, işi çok zor'

ORC Araştırma Şirketi Genel Koordinatörü Mehmet Pösteki, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin "AK Parti kurulduğu günden beri ilk kez bir seçime bir çok yerde geriden başlıyor, işi çok zor" dedi.

'AK Parti ilk kez bir çok yerde geriden başlıyor, işi çok zor'

ORC Araştırma Şirketi Genel Koordinatörü Mehmet Pösteki, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin tahminlerini dile getirirken, AKP’li Bursa Belediyesi ile CHP’li Eskişehir Belediyesi’nin el değiştireceğini, İstanbul’da ise durumun “başa baş” olduğunu öne sürdü.

RS FM‘de yayınlanan Yavuz Oğhan’dan “Bidebunudinle” isimli programa konuk olan Pösteki, ekonomideki dalgalı seyrin seçim sonucuna da etki edebileceğini ve beklenmedik sürprizlerle karşılaşabileceğine değinerek, “AK Parti kurulduğu günden beri ilk kez bir seçime bir çok yerde geriden başlıyor, işi çok zor” diye konuştu.

İstanbul’a ilişkin tahminlerini de belirten Pösteki, “İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun tanılılırlık problemi her geçen gün azalıyor. Binali Yıldırım’ın meclis başkanlığı süreci sıkıntı yaratmaya başladı. Durum kafa kafaya” dedi.

Pösteki, ekonomideki dalgalı seyrin seçim sonucuna da etki edebileceğini ve beklenmedik sürprizlerle karşılaşabileceğine değinerek, “AK Parti kurulduğu günden beri ilk kez bir seçime bir çok yerde geriden başlıyor, işi çok zor” diye konuştu.