Ahmet Türk'ten 'ittifak' iddiası

HDP'nin Mardin Büyükşehir Adayı Ahmet Türk, "Hiç kimseyle ittifak içerisinde değiliz. CHP, İYİ Parti, HDP yan yanaymış gibi gösteriliyor." iddiasında bulundu.

Ahmet Türk'ten 'ittifak' iddiası

HDP’nin Mardin Büyükşehir Adayı Ahmet Türk, Fox Tv’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu, yerel seçimle ilgili açıklamalarda bulundu.

AKP’nin seçim sürecinde kullandığı dile ilişkin, “Demokrasi, kardeşlik açısından ipleri koparan bir siyaset izliyor. İktidarın gün geçtikçe ayrıştıran bir noktaya gittiğini görüyoruz.” diyen Ahmet Türk, “Biz burada, hükümetin antidemokratik politikalarına karşı fren görevi görüyoruz.” iddiasında bulundu.

“İttifak” tartışmalarına ilişkin de konuşan Türk,  “CHP, İYİ Parti, HDP yan yanaymış gibi gösteriliyor” derken hiç bir partiylee ittifak içerisinde olmadığını öne sürdü.

“Türkiye partisi” olmaya çaba gösterdiklerini öne süren Türk, aydınların ve sanatçıların bunu yeterince gündeme getirmediğinden yakındı.

“Beka sorunu” tartışmasına da değinen Türk, “Beka konusuyla apolitik seçmeni etkilemek istiyorlar. Ancak ayrıştıran politikanın kimseye bir faydası olmaz. Süleyman Soylu’nun söyledikleri akıl almaz iftiralar. Kalkıyor, ’15-16 yaşındaki çocuk belediyede Ahmet Türk’ün karşısında ayak ayak üstüne atıyor, talimat veriyor’ diyor. Mardin’de herkes bana saygı duyar, böyle şey olur mu?” dedi.