'Ağaçlara fısıldayan adam' Mevlüt Yüksel, Takvim'den ayrıldı

AKP yayını Takvim'in Gezi'de 'ağaçla röportaj yapan' müdürü Mevlüt Yüksel'in gazete ile yollarını ayırdığı öğrenildi.

'Ağaçlara fısıldayan adam' Mevlüt Yüksel, Takvim'den ayrıldı

AKP’ye doğrudan bağlı Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde yayın yapan Takvim’in Haber müdürlüğü görevinde bulunan Mevlüt Yüksel gazete ile yollarını ayırdı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın kardeşi Serhat Albayrak’ın başında olduğu grupta yaşanan bu ayrılık haberini medya kulislerinden haberleriyle bilinen Medyaradar duyurdu.

2008 yılında Yeni Şafak Gazetesi İstihbarat Müdürü ve aynı yıl Kanal T Tv’de Haber Müdürlüğü’nde bulunan Mevlüt Yüksel, 2010 yılında TGRT Haber’de, Haber Merkezi’nde çalıştı.Buradan sonra Yüksel 2012 yılında Takvim Gazetesi’nde muhabir olarak başlamıştı. Yüksel, Takvim Gazetesi’nde bir yıl sonra da Haber Müdürü görevine getirilmişti.

Mevlüt Yüksel, ilk olarak 2013 Haziran Direnişi döneminde Gezi Parkı’ndaki bir ağaçla röportaj yapmış, bu “haber” de gazetesinde “Ne çektin be kızıl ağaç” manşetiyle baş sayfadan verilmişti.

Yüksel aynı yıl, gökkuşağı renklerine boyanan ancak sonra tekrar griye boyanan Cihangir’in merdivenlerine “el atmıştı”. Yüksel’in gazetesi, olayı gazete manşetine ‘Girinin 50 tonu’ şeklinde taşımıştı.Gazetede yer alan haberde merdivenlerin ‘analizi’yapıldı.

Yandaş Yüksel, yıllar sonra bu kez A Haber muhabiri olarak Alman ZDF kanalına “suç üstü” yapmaya gittiği görüntüleriyle de alay konusu olmuştu.

Ve Yüksel’in “müdür” olduğu gazetesin bir marifeti de 2017’de Bodrum’daki deprem sonrası attığı “BEDROOM” manşeti olmuştu.