'Ağaç bayramı' şovuna tepki: Ülkenin ormanlarına ihanetinizi böyle kapatamazsınız!

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'Ağaç Dikme Bayramı' ilan edilmesi için talimat verirken halihazırda zaten böyle bir gün olduğunu unuttu...

'Ağaç bayramı' şovuna tepki: Ülkenin ormanlarına ihanetinizi böyle kapatamazsınız!

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta bir sosyal medya kullanıcısının “Ağaç Dikme Bayramı” ilan edilmesi “öneri”sine destek verip  “Bu çok güzel bir fikir Enes. Biz her zaman yemyeşil bir Türkiye için çalıştık, çalışıyoruz. Milli bir ağaçlandırma bayramımızın olması için de ben ve arkadaşlarım her zamanki gibi üzerimize düşeni yapacağız.” demişti.

Bunun üzerine sözkonusu diyaloğu sosyal medya hesabından alıntılayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise Erdogan’ın konuyla ilgili talimatlarının alındığını belirtip, “En kısa sürede uygun bir günün “Ağaç Dikme Bayramı” olarak ilan edilmesi için çalışmalara başlıyoruz. Bu bayram, ülkemizin geleceğine armağan edilen en değerli bayramlardan biri olacak.” diye paylaşımda bulundu.

https://twitter.com/bekirpakdemirli/status/1149923260479528960

Ancak Erdoğan ve Pakdemirli’nin unuttuğu şey, halihazırda zaten 21 Mart’ın ‘Dünya Ormancılık Günü ve Ağaç Bayramı’ olarak kutlanmasıydı. 17 yılda Türkiye’nin dört bir yanında sermayeye hizmet adına doğayı betona gömme projelerini bir bir hayata geçiren AKP’nin yeni bir şovuna sahne olan konuyla ilgili gerçeği İ.Ü Orman Mühendisliği Doç. Dr. Cihan Erdönmez açıkladı. Erdönmez, Pakdemirli’nin sözkonusu paylaşımına tepki gösterirken, “Ormanlardan sorumlu bakan 21 Mart’ın zaten ağaç bayramı olduğunu bilmez mi? Ağaç dikmek ayrı şeydir, ormanları korumak ayrı. Ağaç dikenin kölesi oluruz o da ayrı. Fakat ülkenin ormanlarına ettiğiniz ihaneti ağaç dikme bayramlarıyla kapatamazsınız, bu da apayrı!” dedi.

https://twitter.com/forestercihan/status/1150087053394284546