AFAD da devreye sokuldu: Kanal İstanbul'un depremle ilişkisi yoktur

AFAD açıklamasında Kanal İstanbul projesine ilişkin, "Kanal çalışmalarının fayları tetiklemesi ile ilgili tartışmaların hiçbir bilimsel bir dayanağı yoktur." denildi.

AFAD da devreye sokuldu: Kanal İstanbul'un depremle ilişkisi yoktur

Bilim insanlarının Kanal İstanbul projesinin beklenen İstanbul depremini tetikleyebileceğine yönelik uyarıları üzerine Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) ‘açıklama’ geldi.

İçişleri Bakanlığına bağlı kurumdan yapılan açıklamada “Kanal İstanbul güzergâhı boyunca kayda değer bir depreme neden olacak diri fay bulunmamaktadır.” denildi.

Açıklamada şöyle denildi:

“Bilindiği gibi ülkemizde deprem üreten veya üretebilecek faylar, yetkili kurum olan MTA Genel Müdürlüğü tarafından çalışılmakta ve haritalanmaktadır. İlgili kurum ve kuruluşların çalışmalarında bu haritalar baz alınmaktadır. 2013 yılında güncellenen Türkiye Diri Fay Haritası’nın İstanbul bölümüne bakıldığında, Kanal İstanbul güzergâhı boyunca kayda değer bir depreme neden olacak diri fay bulunmamaktadır. Ayrıca bahse konu yapılacak kanal çalışmalarının fayları tetiklemesi ile ilgili tartışmaların hiçbir bilimsel bir dayanağı yoktur.”