Adnan Oktar mahkeme karşısında: Ben tutuklanınca büyükşehirler kaybedildi, dolar 5 liraya çıktı...

Adnan Oktar Cemaati'ne yönelik 171'i tutuklu 226 sanık hakkında açılan dava bugün Silivri'de başladı. Oktar savunmasında hakkındaki suçlamaları reddederken "ayyip Bey mehdidir, siyaset mehdisidir. Tayyip Bey bizim canımız, yatımızda gezdirdik, evimizde gelip giderdi, iç içe görüşürdük" dedi.

Adnan Oktar mahkeme karşısında: Ben tutuklanınca büyükşehirler kaybedildi, dolar 5 liraya çıktı...

Adnan Oktar ve cemaatine yönelik 171’i tutuklu 226 sanık hakkında açılan davanın görülmesine Silivri’de başlandı. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları’nın karşısında bulunan duruşma salonunda görülen davanın ilk duruşmasına Adnan Oktar, Oktar Babuna, Tarkan Yavaş, Ayşegül Hüma Babuna’nın da aralarında bulunduğu 261 tutuklu ve 29 tutuksuz sanık katıldı.

İddianamenin özetini okuyan mahkeme heyeti, savunmasını yapmak üzere sanık Adnan Oktar’ı kürsüye çağırdı. Oktar’ın beyaz ceket, beyaz gömlek ve siyah pantolon giydiği görüldü. Duruşmada sanık Adnan Oktar’ın savunmasına geçildi.

Mahkemede ifade vermeye başlayan Adnan Oktar, şu ifadeleri kullandı:

“İNGİLİZ DERİN DEVLETİNİN OYUNU”

“İddiaların tamamının boş olduğunu bütün Türkiye biliyor. Bakkalından şoförüne herkes biliyor oyun oynandığını. Hükumeti ben çok iyi desteklediğim için beni ekarte etmeye çalışıyorlar. İngiliz derin devletinin oyunu. Geniş çaplı bir çalışma, bile bile niye suç işleyeyim.

10 yaşında kızı alıp öpeceğim kim inanır buna? Kim inanır böyle zırvalara? PKK devletinin kurulacağını yıllar öncesi söyledim, ‘PKK/PYD terör örgütüdür’ dedim. Buna rağmen bakanlar ‘yok değil’ dediler. Tüm suçlamalar uydurma. Buna kimse inanmaz. Benim tüm arkadaşlarım üniversite mezunu aklı başında, kimse inanmıyor. Bunlara kim inanır? Türkiye’den İslamı kazımak istiyorlar, beni yok etmeyi düşünüyorlar. Türkiye’yi Hristiyanlıkla kaplamayı düşünüyorlar.”

“CİNNET GEÇİRSEM 10 YAŞINDA ÇOCUĞU KUCAĞIMA ALMAM”

Bu oyunun en güçlü şekilde karşısında durduğum için iftira atıyorlar. 32 tane suç uydurmanın alemi ne? Cinnet geçirsem 10 yaşında kız çocuğunu kucağıma almam. Bu çocuk da beni çok sever, ben de onu çok severim. Annesi dedi ki ‘Yalnız gelmek istiyor yanına’, annesine yanında ‘Dur’ dedim. Bak yıllar sonra iftira attılar. Mesela Çağla, Beril bana mektuplar yazdı, Allah aşkıyla sevgisiyle cezaevine mektuplar gönderdiler. Bana atılan iftiralar nedeniyle iftira atan çocuklar çok vicdan azabı çekti, korkarak ifade verdirdiler.”

“BEN TUTUKLANINCA DOLAR 5 LİRAYA ÇIKTI”

Mahkeme Başkanı’nın “Özgür iradeleri ile ifade vermedi mi diyorsunuz” sözleri üzerine Oktar, “Hayır korktular. İngiliz derin devleti mahkemenizi kullanmak istiyor, Tayyip Beyi devirmek istiyorlar. Tutuklandıktan sonra Dolar 3,70’ten 5 liraya çıktı” dedi.

“HEP DEVLETİN HİZMETİNDEYDİM, TAYYİP BEY GİDİP GELİRDİ”

Mahkeme Başkanı Adnan Oktar’ın bu sözler üzerine “Sizin nasıl bir gücünüz var ki böyle düşünüyorsunuz” diye karşılık verdi. Oktar, “Kitaplarım var, hükumeti övdüm, internet sitem var. Her zaman devletin emrinde oldum. Tayyip Bey, dünürü Sadık Bey gidip gelirdi. Çok hizmet verdim devletime” dedi.

“KADINLARI ALLAH AŞKIYLA SEVİYORUM”

Mahkeme Başkanı’nın cinsel suçlarla alakalı soruları üzerine Oktar, “Kadınların hepsini çok seviyorum. Allah aşkıyla seviyorum, şevkat duyuyorum, kadınlara karşı saygımı herkes bilir” ifadelerini kullandı.

“TAYYİP BEY BEN TUTUKLANINCA OY KAYBETTİ”

Mahkeme Başkanı’nın oy kullanmaya yönelik engellemelerine ilişkin iddiaları üzerine Adnan Oktar, “Ben tutuklandıktan sonra Tayyip Bey oy kaybetti. Ben dışardayken milyonlarca oy kullanılmasını sağlıyordum. Nitekim tutuklanınca büyük şehirler kaybedildi. Milyonlarca sevenim var. Tayyip Bey’i yalnız bıraktılar, neşesi kalmadı” diye konuştu.

“TURANI DESTEKLİYORUM NASIL ASKERLİĞİ DESTEKLEMEM”

Oktar, Mahkeme Başkanı’nın askerliğe gidilmemesi yönünde talimat verdiği iddialarını üzerine, “Niye böyle bir talimat vereyim. Güneydoğu’da şehit olmuş arkadaşlarım var. Devlet, bayrak kutsal benim için. Turanı destekliyorum, nasıl askerliği desteklemem” dedi.

‘FETÖ İLE ÇOK ZITIZ”

‘FETÖ’ üyeliği iddiaları üzerine Oktar, “FETÖ’yle benim bağlantım olduğuna inanmamışsınızdır. Kafa olarak çok zıtız. Yaptığı çılgınlık ve delilikten o kadar şehit vermemizden ne kadar akli dengesi yerinde olmadığı bellidir. FETÖ’cü polislerin zamanında sürekli hakkımızda dava açılıyordu. Evimde tarihi eser olduğu iddiasıyla baskın yapıldı geçmiş dönemlerde. Hakim ‘bu bir oyun’ dedi, ‘Amerika’dan gelen telefonla böyle bir operasyon yapılamaz’ dedi. Kurtulduk. Daha önce açılan davalardan da kurtulduk, beraat ettik. Başımıza binbir türlü bela açmaya çalışan bir yapı büyük dev bir yapılanma” dedi.

“GÜLEN’İ SEVERİZ DEDİM ÇÜNKÜ…”

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı’nın “Fetullah Gülen beni çok sever, Fetullah Hocamızı biz de çok severiz” sözlerini hatırlatması üzerine Oktar, “Aslında o dönem benden nefret ediyorlardı, bunu söyleyince daha çok kızdılar. Kitaplarımı sattırmıyorlardı. Ama o dönem destekleniyordu. Sataşmasın diye kızdırmak amacıyla söyledim. O da sevinmiyor ben böyle deyince. Nefret eden bir insana ‘Beni seviyor’ dediğiniz zaman çok kızar. Kibirli. Beni de ayrı bir ekol olarak gördüğü için, onu deşifre edecek bir güç olarak görüyordu” dedi.

“TAYYİP BEYİ YATIMIZDA GEZDİRDİK”

Oktar sözlerini şöyle sürdürdü: “O dönem çok destekleniyordu. En çok eleştiren bendim. Birçok dava açtırdılar hakkımızda. Ekol olarak birbirimizi kabul etmemiz mümkün değil. Tüm bürokrasi o dönem onu destekliyordu. Övgümün 10 mislisi yergi. ‘Allah belanızı verecek’ dedim FETÖ’cülere. Dershanelerine gitmedim, gazetelerini almadım, bankalarına para yatırmadım. Benim ki sadece sözdü.”

Oktar’ın bu sözleri üzerine Mahkeme Başkanı “Korkutucu gücünden mi etkilendiniz” diye sordu. Oktar, “Evet, pislik yapmasınlar diye yaptım. Tayyip Bey mehdidir, siyaset mehdisidir. Tayyip Bey bizim canımız, yatımızda gezdirdik, evimizde gelip giderdi, iç içe görüşürdük” dedi.

“MERAK EDİP GİRMİŞ OLABİLİRİM”

Mahkeme Başkanı’nın “Dijital verilerde herkul.org sitesinin kurulum dosyaları vardı. ne diyeceksiniz” sorusuna Oktar, “İnternet çok geniş bir alem. Herkul deyince pazulu bir kişi aklıma gelmiştir, bir bakayım demişimdir. Merak etmiş, girmiş olabilirim” ifadelerini kullandı.

“GENEL KÜLTÜR” DİYEREK GÜLDÜ

Siyasi askeri casusluk iddiaları için “Beni ilgilendiren bir kısım yok bunda” diyen Oktar, silahlı örgüt iddiası için de, “Silah alırken devlet bakıyor suç işlemiş mi bakıyor araştırılıyor” ifadelerini kullanırken “Silahınız var mı” sorusuna “Yok” derken, Mahkeme Başkanı “Biliyor gibi anlatıyorsunuz” diye karşılık verdi. Bunun üzerine Adnan Oktar, “Genel kültür” diyerek güldü.

Mahkeme Başkanı Oktar’a “Yorulduysanız oturabilirsiniz” demesi üzerine sandalye getirildi, Oktar otururken Mahkeme Başkanı’na teşekkür etti. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı “Teşekkür etmenize bile gülen arkadaşlarınız var” dedi.

“GÖZALTINA ALININCA AHMET HAKAN’I ARADIM”

Dragos’ta gözaltına alındığı sırada ateş açılması hakkında Oktar, “Silahın verilmesi amacı kendini korumaktır. Arkadaşımın bunu yaptığını duyunca ben mahvoldum. Gözaltına alındığım zaman Ahmet Hakan’ı aradım. Tüm basını aradım. Göğsümü gere gere geziyordum. Saklanacak olsam beni bulamazlardı. Niye saklanayım” diye konuştu.