'Adil Öksüz için sahte MİT elemanı belgesini ben hazırladım'

15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden, firari durumdaki Adil Öksüz'e 'ajan belgesi' hazırlandığına ilişkin bir itirafta bulunuldu.

'Adil Öksüz için sahte MİT elemanı belgesini ben hazırladım'

Fethullahçı yapılanmanın MİT’teki “mahrem imamlarından” olduğu belirtilen ve gözaltında bulunan S.Z isimli şahıs, “Adil Öksüz’ün MİT’e çalıştığı yönünde algı yapılması talimatı aldım. Öksüz’ü MİT elemanı olarak gösteren sahte angaje formunu ben hazırladım. Bu form örgüt tarafından kullanılan hesaplardan paylaşıldı” ifadelerini kullandı.

Hürriyet‘ten Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre S.Z’nin itiraflarında ilgili bölüm şöyle:

“MİT mahrem yapılanmasında görevliydim. Benim bir üstüm B.B. (şu an firarda olan mahrem imam) MİT’ten sızdırdıkları angaje formunu bana göndererek Adil Öksüz’ün MİT elemanı olarak gösterecek sahte belge hazırlamamı istedi. Bana gönderilen angaje formunun paraf ve imza kısımları boştu. Buraları uygun bir şekilde doldurmam için talimat verdi.

MİT’te bize bağlı (FETÖ’cü) öğrenciler aracılığıyla temin ettiğim dökümanlar arasından seçtiğim isim ve imza bilgileri angaje formunun boş kısımlarına yapıştırarak Adil Öksüz’ü MİT elemanı olarak gösteren sahte belgeyi hazırladım. Adil Öksüz adına hazırladığım sahte angaje formunu B.B.’ye gönderdim. Gönderdikten kısa bir süre sonra angaje formu ögür tarafından yönetilen Twitter hesabından paylaşıldı. Daha sonra sahte belge bu hesap üzerinden yayılmaya başladı.

15 Temmuz darbe girişimi başarısız olunca algı operasyonlarına ağırlık vermemiz istendi. Tüm mahrem imamlara ‘kontrollü darbe’, ‘tiyatro’ gibi kavramları kullanarak, bu durumu destekleyecek materyaller toplamaları talimatı verildi. Örgütün üst yönetimi tüm mensuplarına bu yönde talimat verdi. Herkesin bu konuda sahte hesaplar üzerinde paylaşımlarda bulunması, bu konuların işlenmesi istendi.”