Adana'da sel felaketi

Adana'da 3 gündür etkili olan sağanak yağış şehirde sel felaketine yol açtı.

Adana'da sel felaketi

Adana’da 3 gündür etkili olan sağanak yağış şehirde sel felaketine yol açtı.

EN AZ 9 BİN KİŞİNİN ACİL YARDIMA İHTİYACI VAR

Şehir merkezinde birçok evi su basarken, 15 bin tarım işçisinin kaldığı çadır alanı sular altında kaldı. Çadır bölgesinde faailiyet gösteren çeşitli STK’lar yardımları koordine etmeye çalışırken, Adana Büyükşehir Belediyesi ise en az 9000 kişinin acil yardıma ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.

VALİLİK KARARIYLA ÇADIRLAR SÖKÜLDÜ

Adana’da yaşanan sel felaketi nedeniyle Karataş İlçesi’ne bağlı Tuzla yolu üzerinde Karagöçer ve Çavuşlu’da kanal kenarında bulunan çadırlarda kalan tarım işçileri Adana Valiliği’nin kararı ile çadırları sökülerek tahliye edildi.

Mülteci işçilerin, mülteci kampına götürülecekleri belirtilirken, diğer tarım işçileri felaket sonrası zorla tahliye edilmeleri yerine alt yapısı olan barınma alanları yapılmasını istedi.

AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK BİNER LİRA YATIRDIK

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Adana’daki sağanaktan zarar gören 3 bin 668 kişinin hesabına biner lira yatırıldığını bildirdi.

Çelik, “Tarım alanlarında 123 bin 151 dekar tarım alanı su altında. Bu suların çekilmesini bekliyoruz. Bu sular çekildikten sonra oradaki hasar da tespit edilerek vatandaşımızın zararının tazmin edilmesi için gerekli adımlar atılacak” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığının okullarda oluşan zararın giderilmesi için 500 bin lira ödenek sağladığını belirten Çelik, “Böylece zarar gören okullarda eğitim öğretimde aksamaya yol açmadan faaliyetin devam etmesi için gereken tedbirler alınmıştır” diye konuştu.