Adana'da eylem ve etkinlikler yasaklandı

Adana’da gösteri yürüyüşleri, basın açıklamaları, çadır kurma ve stant açma gibi bugün itibariyle 15 gün boyunca etkinlikler yasaklandı.

Adana'da eylem ve etkinlikler yasaklandı

Adana İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre yarından itibaren 15 gün boyunca kentte gösteri yürüyüşleri, basın açıklamaları, çadır kurma ve stant açma gibi etkinlikler yasaklandı.

Açıklamada, kentte yaşanabilecek “her türlü olumsuz durumun önüne geçilebilmesi” amacıyla yarından başlayarak 15 gün boyunca “Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden alınması sebebiyle” gerçekleşmesi muhtemel eylem, etkinlikler, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, stant/çadır kurma, bildiri dağıtma, afiş asma, yazılama gibi her türlü eylem ve etkinliklerin yasaklandığı duyuruldu.

3’ÜNCÜ KEZ YASAKLANDI

Adana Valiliği daha önce de 19 Ağustos ve 3 Eylül tarihlerinde 15 günlük eylem yasağı kararı almıştı. İHD Adana Şubesi buna karşı 30 Eylül’de yaptığı açıklamada yasaklanan eylemlerin barışçıl eylemler olduğuna dikkat çekmiş ve “Basın açıklamaları veya etkinliklerin kamu düzenini bozacağı veya temel hak ve özgürlükleri ortadan kaldıracağına, trafik güvenliğini tehlikeye düşüreceğine dair alınan herhangi bir istihbari bilgi, belge bulunmamaktadır” diyerek Adana İdare Mahkemesi’nde ‘Yürütmeyi Durdurma’ talebiyle dava açmıştı.