Adana'da at ve eşek eti skandalı

Adana Yüreğir'de etlerini marketlere satmak üzere at ve eşek kestikleri belirlenen şahıslar ihbar edildi. İhbar edilen yerde 3 adet kesilmiş at eti bulunurken şahıslar ise yakalanamadı.

Adana'da at ve eşek eti skandalı

Yüreğir’de Bahçelievler Mahallesi 1378 Sokaktaki boş bir arsada dün gece 03.00 sıralarında zabıtaların yaptığı baskın sonucu 3 adet kesilmiş ve parçalarına ayrılmış at eti bulundu.

Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü ve Yüreğir Belediyesi Zabıta ekipleri, boş arsada kesim yapıldığının haberini almaları üzerine harekete geçti.

Ekiplerin ilçeye bağlı Bahçelievler Mahallesi 1378 Sokaktaki boş bir arsada gece saatlerinde yaptığı baskın sonucu 3 adet kesilmiş ve parçalarına ayrılmış at eti bulundu.

BAYRAMDA MARKETLERE SATIYORLAR

Yerel Çukurova Barış gazetesinin haberine göre, kaçak at ve eşek eti kesenler kolluk güçlerinin geldiğini görünce kaçtı. Tutanak ile kayıt altına alınan etler, özel bir firmaya ait kepçe ile olay yerinden alınarak imha edilmek üzere götürüldü.

Olay yerinde incelemelerde bulunan kolluk kuvvetleri, çevre sakinlerinin bilgilerinden hareketle mahallede kaçak kesim yerlerine yönelik operasyon başlattı. Kesilen bu etlerin bayram öncesinde marketlere satılarak burada kıyma şekline dönüştürüldükleri ve böylelikle tüketiminin sağlandığı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.