Adana HiltonSA'da işçiler sefalet dayatmasına karşı greve başladı

Adana'da Hilton-SA oteli işçileri taleplerinin karşılanmaması üzerine greve çıktı.

Adana HiltonSA'da işçiler sefalet dayatmasına karşı greve başladı

HABER MERKEZİ

Türkiye Otel, Lokanta ve Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası (OLEYİS) ile Adana HiltonSA arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde insanca çalışma koşullarına karşı patronun dayatmacı tutumu nedeniyle grev kararı alındı.

Adana HiltonSA oteline grev kararının yer aldığı pankartı asan işçiler, otelin yanında toplanıp slogan atarak, otelin önüne kadar sloganlarla yürüdü.

OLEYİS Genel Başkanı Vedat Böke, burada yaptığı açıklamada, Adana HiltonSA işyerinde işverenin uzlaşmaz tutumu nedeniyle greve gittiklerini belirtti. İşçileri grev kararına götüren süreci anlatan Böke, şu ifadeleri kullandı:

“2019 yılı TİS müzakere süreci, sendikamızın bütün girişimleri ve çabalarına rağmen, işverenin uzlaşmaz tutum ve davranışları nedeniyle tıkanma sürecine girmiştir. Bütün girişimlerimize rağmen, Adana HiltonSA işvereni ‘ücretler, ikramiye, sosyal yardımlar’ gibi konularda işçilerin taleplerine ısrarla duyarsız kalmıştır. Türkiye’nin bacasız fabrikası konumunda bulunan ve mevsim itibariyle en canlı sezonunu yaşayan turizm sektöründe, sendikamızın iyi niyetli bütün çabalarına işveren olumsuz karşılık vermiş ve işçileri adeta grev kararı almaya zorlamıştır.”

İşçilerin kararı ve desteğiyle greve çıktıklarını aktaran Böke, grev sürecini başarıyla yürüteceklerini ve işçinin kararının imzaları olacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından otele grev kararı asılarak, işçiler davul zurna eşliğinde halay çekti.