Adana Büyükşehir Belediyesi'nde Azerbaycan'da yaşayan 'bankamatik memurları' bulundu

Adana Büyükşehir Belediyesi, Azerbaycan'da yaşayan üç 'bankamatik memuru' tespit edildiğini duyurdu. Belediyenin resmi internet sitesindeki duyuruda ayrıca, Ulaşım A.Ş. bünyesinde işe gitmeyen ve Mercedes marka otomobil kullanan işçi olduğu anlatıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde Azerbaycan'da yaşayan 'bankamatik memurları' bulundu

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ulaşım A.Ş.’de, Azerbaycan’da yaşadığı tespit edilen üç ‘bankamatik memuru’nun iş akdinin sonlandırıldığı açıklandı. Azerbaycan’da yaşayan kişilerin dört aydır Türkiye’ye giriş yapmadığı vurgulandı. Belediyenin resmi internet sitesinden ‘Azerbaycan’dan bankamatikçi tespit edildi’ başlığıyla yapılan açıklamada, aynı şirkette çalışıyor görünen fakat aylardır işe gitmeyen ve gittiğinde de Mercedes marka otomobil kullanan işçi bulunduğu belirtildi.

İnternet sitesindeki duyuruda, “Adana Büyükşehir Belediyesi; işçisinin maaşını ödemeye, toplu taşım araçlarını serviste tutmaya, ekmek üretimini devam ettirmeye ve Adanalılara her kulvarda hizmet etmeye çalışırken, Ulaşım A.Ş’de Azerbaycan’da yaşayan bankamatikçilerin varlığının tespit edilmesi büyük şaşkınlık yarattı. Yine aynı şirkette çalışıyor görünen ve aylardır işe gelmeyen, geldiği zaman da özel Mercedes kullanan işçi bile mevcut” ifadesi yer aldı. Yazılı açıklamada, 10 kişinin yapabileceği bir iş için 30-40 kişinin istihdam edildiği, bu tarz uygulamaların belediyenin üzerindeki mali yükü çoğaltan örneklerden olduğu kamuoyuyla paylaşıldı.