'Adalet Yürüyüşü'nde yola gübre döken İlhami Çelik'ten özür: Kışkırtıcı haberlerden etkilendim

Adalet Yürüyüşü sırasında yol üzerine gübre dökmesiyle gündeme gelen İlhami Çelik Kılıçdaroğlu'na özür mektubu gönderdi.

'Adalet Yürüyüşü'nde yola gübre döken İlhami Çelik'ten özür: Kışkırtıcı haberlerden etkilendim

Adalet Yürüyüşü yapıldığı güzergaha gübre döken İlhami Çelik, mektup göndererek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan özür diledi.

Kılıçdaroğlu tarafından 15 Haziran 2017’de Ankara’dan İstanbul’a başlatılan Adalet Yürüyüşü’nün 13’ncü gününde Düzce dinlenme noktasına kamyon ile hayvan gübresi dökülmüştü. Eylemi yapan üç kişiden biri olan İlhami Çelik hükümlü olarak bulunduğu Düzce T-Tipi Cezaevi’nden Kılıçdaroğlu’na mektup yazarak pişmanlığını dile getirdi.

Mektubun CHP’ye ulaşması üzerine Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesi ile İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, İlhami Çelik’i cezaevinde ziyaret etti.

Çelik ile yaptığı görüşmeye ilişkin bilgi veren Kılınç, “Pişman olduğunu belirten İlhami Çelik eylemi ATV ve A Haber’de Adalet Yürüyüşünü ve Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan kışkırtıcı haberlerden etkilenerek gerçekleştirdiğini, pişman olduğunu, özür dilediğini ifade etti” dedi.

Kılınç, şöyle devam etti:

“Gerçekleştirdiği eylem nedeniyle çevresindeki CHP’lilerden utandığını, onun için de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından affedilmesinin her şeyden önemli olduğunu ifade etmiştir. Kendisine Genel Başkanımızın selamını getirdiğimi, görüşmenin içeriğini Genel Başkanımıza arz edeceğimi bildirdim.”

Kılınç ayrıca Çelik’in el yazısı ile Kılıçdaroğlu’na ilettiği notu paylaştı. Notta şu ifadeler yer aldı:

“Sayın Başkanım, ben o utanç verici eylemi size partinize yapmadım. Ama gene de sizden çok özür diliyor ve bayramınızı kutluyorum.”