Adalet Bakanı Gül'den 'idam cezası' açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Erdoğan'ın bir kez daha ısıttığı 'idam cezası' tartışması için " Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu konuda tutumu açıktır." derken, konuyla ilgili üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.

Adalet Bakanı Gül'den 'idam cezası' açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye genelinde başlatılan “Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi” tanıtım etkinliği sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Emine Bulut cinayeti sonrası “Gönlüm idamdan yana” demişti. Konu Adalet Bakanı Gül’e de soruldu.

Bakan Gül, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bu konu parlamentonun vereceği karardır, anayasa değişikliği gereken bir konudur. Kadına yönelik şiddet ve cinayet gerçekten insanlık dışı. Bu tür hadiseleri görmek insanın insanlığından utandığı bir tablo. Bu konuda hem idari hem yargı mercileri böyle kişilerin hak ettiği cezayı vermektedir. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu konuda tutumu açıktır. Eğer parlemento bu değişikliği yaparsa sayın Cumhurbaşkanı ne yapacağını söylemiştir. (Kadına yönelik şiddet) Meclis açıldığında bu şiddeti önleyici ne gibi ilave tedbirler gerekiyorsa hepimiz üzerimize düşeni elbette yaparız.”