Adalet Bakanı Gül'den Feyzioğlu'na övgü

Rize’de AKP teşkilatını ziyaretinin ardından çeşitli barolardan gelen ‘istifa tepkisi’ ile karşılaşan Fevzioğlu, “Kullandığımız milli kelimesinden, milli birlik ve beraberlik için yaptığımız çalışma ve söylemlerimizden rahatsızlık duyanların tepkileri, göğsümüzde birer madalyadır.” diye konuştu.

Adalet Bakanı Gül'den Feyzioğlu'na övgü

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la referandum sürecinde başlayan tartışmasının ardından karşılıklı ‘sulh’ ilan eden Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, bu kez makamında Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü ağırladı.

Bakan Gül ve TBB Başkanı Feyzioğlu, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlerken; Feyzioğlu, AKP ile yakınlaşmasına dair kendisine gelen tepkilere ve ‘istifa’ etmesi yönündeki çağrılara karşılık, “Kullandığımız milli kelimesinden, milli birlik ve beraberlik için yaptığımız çalışma ve söylemlerimizden rahatsızlık duyanların tepkileri, göğsümüzde birer madalyadır.” ifadelerini kullandı.

Avukatların yargının kurucu unsuru olduğunu ve TBB’nin de avukatların temsilcisi olduğunu belirten Feyzioğlu, “Türkiye Barolar Birliği, anayasamızda temel özellikleri tanımlanmış olan devletimizin dimdik arkasındadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni siyasi iktidardan ayırmayı bilmeyenlerin ya da kasıtlı olarak istemeyenlerin türlü saldırısına karşı devletimize göğsümüzü siper etmeye devam edeceğiz. Türkiye Barolar Birliği, aynı geçmişten gelip geleceği birlikte inşa etme ülküsünde olan herkesi ayrım yapmaksızın Türk Milleti’nin asli unsuru görür”  ifadelerini kullandı.

Rize’de AKP teşkilatını ziyaretinin ardından çeşitli barolardan gelen ‘istifa tepkisi’ ile karşılaşan Fevzioğlu, “Bunun yolu yargımızın üzerine bir toz tanesi bile düşmemesini el birliğiyle sağlamaktır. Birbirine yabancılaştırılmak, hatta düşmanlaştırılmak istenen insanlarımıza hep birlikte önayak olup diyalog kapılarını açmaktır. Böylece milli sorunların çözümüne ilgili herkesin katkıda bulunarak oluşturacağı milli çözümlere ulaşmamız mümkün olacaktır. Başarmamızın önündeki tek engel olsa olsa birbirimize karşı önyargılarımızdır. Bu önyargılar elbette yapıcı adımlarla kırılacaktır. Kavgadan ve düşmanlıktan beslenen terör örgütleri, milletimizin kucaklaşması ve gücünü hukuktan alan devletimizin kararlılığı sayesinde kahredilecektir. Kullandığımız milli kelimesinden, milli birlik ve beraberlik için yaptığımız çalışma ve söylemlerimizden rahatsızlık duyanların tepkileri, göğsümüzde birer madalyadır.” diye konuştu.

ABDÜLHAMİT GÜL’DEN FEYZİOĞLU’NA ÖVGÜ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise Feyzioğlu’nun hem akademik hem de avukatlık yönüyle Türkiye’nin değerli bir hukuk insanı olduğunu belirtirken, “Her vatandaş, Türkiye’de terörle mücadele konusunda söz söyleme hakkına sahiptir. Çünkü terörle mücadele esasında bir insan hakkı mücadelesidir. Bunun bir avukatın söylemesi, bir barolar birliği başkanının söylemesi de en doğrusudur, bu konuda bizler de bu açıklamaların yanındayız. Terör örgütlerine karşı verilen mücadele bir temel haktır, özgürlük mücadelesidir, insan hakkı mücadelesidir.” diye konuştu.

Seçim sürecini de değerlendiren Gül, “31 Mart seçimleri, tüm siyasi partilerin sandık başında bulundukları, itiraz etme hakkının olduğu bir seçim olacak. Burada spekülasyonlara asla milletimizin itibar etmemesini ifade etmek isterim. Her seçimde ‘şu oldu’, ‘bu oldu’, ‘ölüler yazıldı’ deniliyor. Onlar için zaten itiraz süreci var ve seçmen listeleri güncelleniyor. Bu konuda suç işleyenler de ağır bir şekilde cezalandırılıyor. Milletimiz müsterih olsun. Sandık demokrasinin namusudur. Bu namusa tüm siyasi partiler elbette sahip çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE, KAŞIKÇI CİNAYETİNİN ÖRTBAS EDİLMESİNİ ÖNLEMİŞTİR

Basın mensuplarını sorusu üzerine Birleşmiş Milletler’in (BM) Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili raporunu değerlendiren Bakan Gül, Türkiye’nin bu cinayetle ilgili yaptığı adli ve idari işlemleri BM raportörü ile paylaştıklarını da ifade ederek, “Türkiye’nin ortaya koyduğu tüm çabaları takdirle karşıladıklarını ifade ettiler. Şunu tekrar söylemek gerekir ki Türkiye bu cinayetin örtbas edilmesini önlemiştir. Türkiye hem adli hem idari kapasitesini sonuna kadar kullanarak bir insan hakkı ihlaline, bir yaşam hakkı ihlaline karşı gerçeğin ortaya çıkması için büyük bir gayret göstermiş, büyük bir başarı ortaya koymuştur. Bu cinayetin üzerinin örtülmesi ya da bu cinayetin başkalarının üzerine atılması amaçlanıyordu; ama Türkiye tüm bu çabaları, tüm bu niyetleri açık etmiştir, ortaya çıkarmıştır. Suudi Arabistan’ın işbirliğine kapalı olması elbette olayın tüm yönleriyle aydınlatılmasını önlemektedir. Umarım bu rapor uluslararası kamuoyunun farkındalığını daha da artıracaktır ve tüm faillerinin azmettirenlerin ortaya çıkmasına katkı sağlayacaktır. Biz elimizdeki tüm bilgileri paylaşmaya hazır olduğumuzu bu vesileyle bir kez daha ifade etmek isterim.” diye konuştu.

KARTAL’DAKİ ÇÖKEN BİNA İLE İLGİLİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Gül, İstanbul Kartal’da çöken binayla ilgili ise İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını belirterek, “Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Olayın ne şekilde gerçekleştiği ile ilgili tüm çalışmalar yapılıyor. Bu arada enkaz kaldırma çalışmaları da sürüyor. Hem o çalışmaları da engellememek adına hem de soruşturmanın gerçek anlamıyla ortaya çıkması için büyük bir çaba ortaya konuluyor. Ama şunu açıkça söylemek lazım, orada hiçbir şekilde enkaz bu işin üstünü örtemeyecektir. Kim sorumluysa, bu olayın ortaya çıkmasına kim sebep olduysa milletimiz müsterih olsun. Savcılığımız titizlikle soruşturmayı sürdürmektedir. İhmali olan varsa bunlar soruşturma sonucunda ortaya çıkacaktır” dedi.

ERDOĞAN – FEYZİOĞLU REFERANDUM SÜRECİNDE GERİLMİŞTİ

Erdoğan, Feyzioğlu’nun referandumdaki ‘Hayır’ tercihine kızarak, “Sen şimdi hukuk içerisinde bundan sonra acaba Türkiye’de yönetim içinde bulunanlarla nasıl bir araya geleceksin. Sen bir defa benim kapımı çalamazsın. Kapattım kapıyı. Sen Barolar Birliği’nin Başkanısın. Yani hukuk nedir bunu bildiğini iddia eden bir kurumun başkanısın. Böyle bir şey yapamazsın” demişti.

Feyzioğlu ise Erdoğan’a“Maalesef 16 Nisan yaklaştıkça akıl ve mantık ölçüsü iyice şaşmıştır” yanıtını vermişti.