Adalet Bakanı Gül açıkladı: Öcalan'la görüşme yasağı kaldırıldı

2 Mayıs'ta 8 yıl sonra avukatlarıyla görüştürülen Abdullah Öcalan'la ilgili görüşme yasağının kaldırıldığı açıklandı.

Adalet Bakanı Gül açıkladı: Öcalan'la görüşme yasağı kaldırıldı

Adalet Bakanı Abdulhamit  İmralı Cezaevi’nde tutuklu Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüşme yasağına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Gül, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Görüşme yasağına ilişkin kararlar kaldırıldı ve görüşme imkanı getirildi” şeklinde konuştu.

Gül’ün açıklaması şöyle:

“Hükümlülerin avukatlarıyla konuşması kanuni bir haktır. İnfaz kanunumuz bu hakkı düzenlemiştir. Bu görüşmenin ne şekilde olacağı, sınırları, çerçevesi yine kanunda düzenlenmiştir. Bu hakkın ihlali ya da belli bir güvenlik riskinin oluşması gibi hallerde sınırlanabileceğini de yine kanun düzenlemiştir. Bu sınırlamalar da yargı denetimine açıktır. Daha önce verilen kısıtlama kararları vardı. Görüşme yasağına ilişkin bu kararlar kaldırıldı. Görüşme imkanı getirildi. Hukuken bu konudaki engeller kalktıktan sonra avukatının görüşme imkanı da hukuken mümkün olmuştur.”

Gül ayrıca Türkiye’ye gelen Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi, 7 Mayıs Salı günü Abdullah Öcalan’ın bulunduğu İmralı Cezaevini’nin de içlerinde bulunduğu bazı cezaevlerini denetlediğini söyledi.

ERDOĞAN ‘GEÇENLERDE MEHMET (ÖCALAN) GİTTİ’ DEMİŞTİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Bir gazetecinin “8 yıl aradan sonra Öcalan’ı, avukatlarının İmralı’da ziyaret etmesi muhalefet tarafından ‘yeni bir çözüm süreci’ olarak da yorumlandı” demesi üzerine Erdoğan, “Bir çözüm süreci diye bir şey söz konusu değildir” değerlendirmesinde bulunmuştu.

“8 yıl oldu mu?” diye soran ve “Avukatları öyle açıkladı” yanıtını alan Erdoğan, “Avukatları için öyle olabilir de avukatların dışındaki aile için? Daha geçenlerde kardeşini gönderdik. Biz müsaade ettik ona. Mehmet (Öcalan) gitti. Onu saymıyorsunuz” ifadelerini kullanmıştı.