Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hukuk fakülteleriyle ilgili değişikliği açıkladı

Gül, hukuk fakültelerine giriş için sınır getirildiğini açıkladı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hukuk fakülteleriyle ilgili değişikliği açıkladı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hukuk fakültelerine giriş için “2020 üniversite giriş sınavında ilk olarak uygulanacaktır. İlk 190 bine girenler hukuk fakültesine girmeyecek, ilk 125 bine girenler hukuk fakültesine girecektir” dedi.

İLK 125 BİN TERCİH EDEBİLECEK

Meclis Genel Kurulu’nda bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hukuk fakültelerine dikkat çekerek, “Özellikle kontenjanların fazla olması, öğrenci sayısının fazla olması, hukuk fakültelerinin fazla olması, bu konuda hukuk eğitiminin kalitesini düşürmektedir. O yüzden bu kontenjanın daha makul bir sürede olması hususunda bizim 75 bin, en fazla 100 bin yönündeki talebimiz son olarak 125 bin olarak kabul edilmiştir ve 2020 üniversite giriş sınavında ilk olarak uygulanacaktır. İlk 190 bine girenler hukuk fakültesine girmeyecek, ilk 125 bine girenler hukuk fakültesine girecektir” dedi.

“YARGI SİYASET ÜSTÜDÜR”

“Geçmişte FETÖ yaptı, önceki dönemde vesayetçiler yaptı…” ifadesini kullanan Gül, şöyle dedi:
“Bu konuda ‘Geçmişte FETÖ yaptı, önceki dönemde vesayetçiler yaptı, bu sefer de bizimkiler yapsın, bizim zihniyetimizdekiler yapsın’ anlayışı asla kabul edilemez. Çünkü yargı siyaset üstüdür, yargı partiler üstüdür. Yargıda yandaşlık, kayırmacılık olamaz. Çünkü, o kürsüye çıkan kişiler, hâkimin, savcının karşısına çıkan kişiler hangi düşünce, hangi inanışta, nerede doğmuş olursa olsun hiçbir şekilde ayrımcılık yapılmayacağı düşüncesiyle adliyenin kapısından girecek bir sistemi hep beraber inşa edeceğiz. Büyük bir tahribat oldu ama bu travmayı, bu tahribatları hep beraber tek tek mücadele ederek ortadan kaldırmak zorundayız.

“DEVLETİN HİÇBİR YERİNDE PARALEL, YATAY, DİKEY, MERİDYEN HİÇBİR YAPIYI, HİÇBİR OLUŞUMU ASLA TASVİP EDEMEYİZ”

Nerede olursa olsun devletin hiçbir yerinde paralel, yatay, dikey, meridyen hiçbir yapıya, hiçbir oluşuma asla tasvip edemeyiz, bu konuda mücadelemizi sürdüreceğiz.”