ADA Araştırma'dan seçim anketi: Davutoğlu, Babacan ve Muharrem İnce'nin oy oranı dikkat çekti

ADA Araştırma şirketinin yayınladığı son seçim anketine göre Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Muharrem İnce'nin oy oranı dikkat çekti.

ADA Araştırma'dan seçim anketi: Davutoğlu, Babacan ve Muharrem İnce'nin oy oranı dikkat çekti

Araştırma Değerlendirme Analiz (ADA), Türkiye Gündem Araştırması adı verdiği bir anket yayımladı. Buna göre AKP’den istifa ederek parti kurma girişimlerini sürdüren Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan ile 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin adayı olan ve son günlerde yaptığı açıklamaları ile gündeme gelen Muharrem İnce’nin oy oranı dikkat çekti.

Ankette katılımcılara sorulan “Türkiye’nin yeni bir partiye ihtiyacı var mı?” sorusuna yüzde 56.4’ü “hayır”, yüzde 32.2’si “evet”,yüzde 11.1’i de “fikrim yok” cevabını verdi.

MECLİS GÜNDEMİNDEKİ AF TASARISI

“Son dönemde Meclis gündeminde yer alan af yasası ve ceza indirimi teklifini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna, katılımcıların yüzde 42.3’ü desteklemediğini, yüzde 24.4’ü doğru bulup af yasası çıkarılması gerektiğini yüzde 33.3’ü de fikrinin olmadığını belirtti.

BAŞKANLIK SİSTEMİ SORUSU

23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimi sonrası tartışılan ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile bir çalışma başlattığı ve Başkanlık Sistemi konusunda ‘iyileştirmelerin’ yapılabileceği iddiaları konuşulmuştu.

ADA Araştırma’nın yaptığı ankette katılımcılara sorduğu “Başkanlık sisteminden memnun musunuz?” sorusuna ise katılımcıların yüzde 61.5’i “hayır”, yüzde 38.5’i de “evet” cevabını verdi.

DAVUTOĞLU, BABACAN VE İNCE SORUSU

Ankete katılanlara AKP’den istifa eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski bakan Ali Babacan ve CHP’nin 24 Haziran 2018’de Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce’nin parti kurması durumunda oy verip vermeyecekleri de soruldu.

ADA’nın yaptığı seçim anketine göre ankete katılan vatandaşların yüzde 10’u yeni parti kurulması durumunda Ali Babacan’a, yüzde 7.3’ü Ahmet Davutoğlu’na, yüzde 9.5’i de Muharrem İnce’ye oy verebileceğini kaydetti.

Bu anketin sonucunu yayımlayan ADA Araştırma, en sona 31 Mart yerel seçimlerinde İBB’yi CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun kazanacağını bilmişti.