'ABD’yle yeni bir sayfa açmak isteyenlerin dik durup durmayacağı baştan belli olmuştur'

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti sürerken Türkiye Komünist Hareketi açıklama yayınlayarak ''AKP dış politikasının bir hamasetten ibaret olduğunu bir kez daha göstermiştir.'' dedi.

'ABD’yle yeni bir sayfa açmak isteyenlerin dik durup durmayacağı baştan belli olmuştur'

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyareti öncesi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ”ABD ile yeni bir sayfa açmaya ve stratejik ortaklığımızı güçlendirmeye hazırız” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Donald Trump ile görüşürken Türkiye Komünist Hareketi (TKH) tarafından günlük olarak yayınlanan ”komünistler diyor ki” bölümünde kısa bir açıklama yayınladı. Açıklamada ”Emperyalist ABD ile yeni bir sayfa açmak isteyenler bellidir.” vurgusu öne çıkarken ”Biz defteri kapatacağız! Bağımsız bir Türkiye için!” denildi.

Açıklamanın tamamı ise şöyle:

” ABD ile defteri kapatın!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Erdoğan’ın ABD gezisi öncesi emperyalist ABD’ye yeni bir sayfa çağrısı yaparak ‘Önceki konuşmaları sırasında Erdoğan ve Trump, ortak kaygıları gidermek için isteklerini dile getirdiler. Her ikisi de, güçlü bir Türk-Amerikan işbirliğinin değerinin farkında. Yeni bir sayfa açmaya ve stratejik ortaklığımızı güçlendirmeye hazırız.’ Mesajını iletmiştir.

Bu mesaj, AKP dış politikasının bir hamasetten ibaret olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Kanlı FETÖ darbesinin arkasında bulunan, Ortadoğu petrollerine konan emperyalist ABD’yle yeni bir sayfa açmak isteyenlerin dik durup durmayacağı baştan belli olmuştur.

Emperyalist ABD ile yeni bir sayfa açmak isteyenler bellidir.

Biz defteri kapatacağız! Bağımsız bir Türkiye için! ”