'Abdullah Gül'ün kuracağı yeni partinin logosu bile hazır, AKP küskünleriyle görüşmeler yapılıyor'

Milliyet'teki yazılarına son verilen Talat Atilla, Abdullah Gül ile ilgili yeni bir iddia ortaya attı.

'Abdullah Gül'ün kuracağı yeni partinin logosu bile hazır, AKP küskünleriyle görüşmeler yapılıyor'

Kulisler 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kuracağı iddia edilen yeni partiyi konuşuyor.

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili yazdığı yazılar nedeniyle Milliyet’teki işine son verilen Talat Atilla siyaset kulislerinde tartışılacak yeni bir iddia ortaya attı.

Abdullah Gül’ün yeni bir parti kuracağını iddia eden Atilla, kurulacak partinin logosunun bile hazır olduğunu ifade etti.

Time Türk’teki yeni yazısında AKP’nin ciddi anlamda güç kaybettiğini, parti yetkililerinin de bunun farkında olduğunu belirten Atilla, AKP’nin yeniden yükselişe geçmesi için Erdoğan’a yeni bir rapor sunulduğunu iddia etti.

‘YENİ PARTİ’NİN LOGOSU BİLE HAZIR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulduğunu iddia ettiği raporda, bir önceki dönemde AKP’nin Ekonomiden Sorumlu Bakanı olarak görev yapan Ali Babacan eksenli yeni bir parti kurulacağı bilgisinin yer aldığını iddia eden Atilla, “Abdullah Gül’ün şimdilik geri planda duracağı, kurulacak partinin logosunun bile hazır olduğu yazıyordu. Ayrıca raporda Babacan ve arkadaşlarının gizli küskünler olarak adlandırılan AK Parti içindeki bazı siyasilerle, başta Ankara Balgat, Hamamönü olmak üzere İstanbul ve Bursa Uludağ gibi çeşitli yerlerde görüşmeler yaptıkları ifade ediliyor” dedi.

Raporda ‘Cumhur İttifakı’ ile ilgili yeni bilgilerin de yer aldığını belirten Atilla, “İttifakın oyları yüzde 50’nin altında kalırsa sıkıntılar olabilir” denildiğini de ifade ediyor.

Atilla’nın dile getirdiği bir iddiaya göre de raporun finalinde, tüm senaryoları etkileyecek en önemli faktörün, ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel seçimler için sahaya inmesi’ gösteriliyor.