'AbdulhamitiYedirmeyiz': Bakan Gül'ü kim yemek istiyor?

Sosyal medyada dün akşam yapılan "#AbdulhamitiYedirmeyiz" kampanyasının ardından Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün sert çıkışı geldi.

'AbdulhamitiYedirmeyiz': Bakan Gül'ü kim yemek istiyor?

AKP’nin yayın organlarından Sabah gazetesinde yazar Dilek Güngör, yargıda örgütlendiklerine dikkat çektiği ve ‘o’cu, bu’cu’ diye nitelendirdiği kimi gruplara girdiğini ettiği ‘FETÖ’ mensuplarının kritik noktalara atandığını yazmıştı. Güngör, yazısının sonunda da Adalet Bakanı Abdulhamit Güle’e seslenerek yeni bir ’17-25 Aralık’ olursa ‘Hani yargı FETÖ’den temizlenmişti?” sorusuyla karşı karşıya kalacağı uyarısını yapmıştı.

Güngör’ün yazısının ardından akşam saatlerinde Twitter’da “#AbdulhamitiYedirmeyiz” etiketi altında yüzlerce paylaşımda bulunulmuş ve Sabah’taki sözkonusu yazının AKP içindeki “Pelikan” olarak adlandırılan ekibin yeni bir saldırı hazırlığının işareti olduğu yorumu yapılmıştı.

İşte AKP içinde Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu istifalarının da eklendiği saflaşmalar son dönemde gündemin odağındayken yaşanan bu dikkat çekici gelişmenin üzerine bugün de Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün bizzat kendisinin oldukça sert çıkışı geldi.

“DAHA DÜN AYNI MAKLUBEYE KAŞIK SALLAYANLAR…”

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Ankara’da yaptığı konuşmada, “Bu örgütün sadece yargıya, orduya, emniyete sızdığı sanılmasın. Nerede ahlaksızca bir saldırı varsa bilin ki orada FETÖ’nün bir tezahürü vardır. Daha düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi vermeye, asil şerefli Türk yargısına saldırmaya kalkmasın” ifadelerini kullandı.

Sabah gazetesinin de aralarında bulunduğu yayınların çatı kuruluşu olan Turkuvaz Medya’da Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın kardeşi Serhat Albayrak yönetici olarak bulunuyor.