'Abdülhamit Gül, FETÖ'cülerle uzlaşmamı istedi'

AKP'de 'FETÖ' kavgası devam ediyor... Manifesto hatırlatıyor!

'Abdülhamit Gül, FETÖ'cülerle uzlaşmamı istedi'

Pelikancılar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü ‘FETÖ’ davaları üzerinden hedef alırken zamanla AKP içindeki ‘FETÖ’ taraflaşması Yargıtay’a kadar sıçramıştı. Son olarak AKP Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç’ten Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ü suçlayan bir hamle geldi.

Güvenç, Şanlıurfa yerel medyasında kendisi hakkında ‘FETÖ’cü olduğu iddiasına yönelik haberlere tepki gösterirken ve yalanlarken; Adalet Bakanı Gül hakkında dikkat çeken bir iddiayı öne sürdü.

Kişisel sosyal medya hesabından açıklama yapan Güvenç, Şarlıurfa’da Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, o zaman AKP Genel Sekreteri olan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün kendisinden FETÖ’cüleri kastettiği anlaşılan “bunlarla uzlaşmasını” istediğini iddia etti.

Güvenç, Gül’ün bu teklifine karşılık olarak “Bu işlerin devlete maliyeti var, yapamam” dediğini iddia etti.

Celalettin Güvenç, sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine bir paylaşım daha yaparak, “sözlerinin yanlış anlaşıldığını” savundu ve şöyle ‘düzeltti’:

“Değerli dostlar bazı art niyetliler twetim üzerine; Sn Abdulhamit Güle FETÖ’cülerle mi anlaş dedi şeklinde sataşmışlar. Bu ve benzeri çamurlar sn bakana yapışmaz. Sn bakanla görüşmede asla FETÖ konusu geçmedi. Söylediği çok şikayet geliyor sen belediye başkanısın bir orta yol uzlaşma bulsan dedi. Bunun zor olduğunu söylediğimde haklısın dedi.. Sn Abdulhamit Gülün FETÖ’yle de hırsız uğursuzlarla da işinin olmadığını herkes bilir…”

MANİFESTO HATIRLATIYOR!

Celalettin Güvenç henüz Vali iken; dönemin Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç  Türkiye Olimpiyatları isimli ‘FETÖ’ organizasyonunun 8’incisinde boy göstermişti:

AKP’de Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör’ün “FETÖ’yle mücadele eden hâkim ve savcıların yerine ByLock’çular getirildi” iddiasına Adalet Bakanı Gül, “Düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar, çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi veremezler” yanıtı vermişti.

‘Tartışma’ya Yargıtay da dahil olmuştu:

KİM BU PELİKANCILAR?