ABD'li heyet Ankara Adliye'sinde: Fethullah Gülen iadesi de masada

ABD’li yetkililerden oluşan bir heyet, 'FETÖ'yle ilgili Türkiye'nin ABD'ye sunduğu yeni deliller konusundaki gelişmeleri ele almak üzere bugün ve yarın Ankara'da görüşmeler yapacak.

ABD'li heyet Ankara Adliye'sinde: Fethullah Gülen iadesi de masada

ABD’li yetkililerden oluşan bir heyet, ‘FETÖ’yle ilgili Türkiye’nin ABD’ye sunduğu yeni deliller konusundaki gelişmeleri ele almak üzere Ankara’da görüşmeler yapacak. Heyet, temaslarına Ankara Adliyesi’nden başlayarak buradaki toplantının ardından adliyeden ayrıldı.

Fethullah Gülen için gelen ve aralarında FBI yetkilileri de bulunan ABD’li heyet, temaslarına Ankara Adliyesi’nden başladı. Heyetin şu sıralarda bir ‘FETÖ’ davasını takip ettiği belirtiliyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz 2016 darbe girişimin sözde sivil imamları Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Harun Biniş ve Nurettin Oruç’un aynı yıl ocak, mart ve haziran ayları içerisinde ABD’de bulunduğunu tespit etmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ramazan Dinç ve Cumhuriyet Savcısı Ali Alper Saylan, adliyede hazırlanan bir duruşma salonunda FETÖ şüphelilerinin ifadelerini aldı. ABD’li heyetin de ifade alma işlemi sırasında duruşma salondan hazır bulunduğu öğrenildi. İfadesi alınan şüpheliler arasında FETÖ’nün darbe girişimini yöneten sivil imam Kemal Batmaz’ın da olduğu ileri sürüldü.

ABD’li heyet buradaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeden ayrıldı. Sabah saatlerinde başlayan toplantı yaklaşık 11 saat sürdü.

YENİ DURUM DEĞERLENDİRMESİ BEKLENİYOR

ABD’li heyetin Ankara’da yarın da Dışişleri, İçişleri ve Adalet Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla gerçekleştireceği toplantıda, ABD’nin yeni delillere ilişkin değerlendirmesi öğrenilecek.

ABD tarafı, 18 eyalette ‘FETÖ’ bağlantılı kuruluş ve isimlerin vize usulsüzlüğü ile kara para aklama gibi organize suç işlerine ilişkin daha önce başlattığı ön incelemelerdeki son durumu aktaracak.