ABD'li askerler 'Güvenli Bölge' için Urfa merkeze girdi

ABD ile Türkiye arasında yapılan güvenli bölge görüşmelerden sonra kurulacağı açıklanan 'Müşterek Harekat Merkezi'nde görevlendirilen ilk ABD'li askerler Urfa merkeze geldi.

ABD'li askerler 'Güvenli Bölge' için Urfa merkeze girdi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi, ABD ile yapılan heyetler arası görüşmelerin ardından karargahta bir araya geldi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ün katıldığı kritik toplantıda, yapılan çalışmalar ele alındı.

ABD ile Türkiye arasında 5-7 Ağustos tarihlerini arasında düzenlenen toplantılarda Suriye’de oluşturulması planlanan güvenli bölgenin tesisinin ABD ile birlikte koordine ve yönetimi için Türkiye’de Müşterek Harekat Merkezi kurulması mutabakatına varıldı.

Mutabakat çerçevesinde Urfa’da Müşterek Harekat Merkezi kuruldu. Merkezde görev yapacak 90 kişilik ilk Amerikalı askeri birlik ise bugün kente geldi. Urfa GAP Havaalanı’na inen askerler daha sonra otobüslerle hareket ederek merkeze ulaştı. (DHA)