ABD'den Venezuela'ya yeni yaptırım kararı

ABD Venezuela devlet petrol şirketi PdVSA'nın Genel Müdürü, Ulusal İstihbarat Servisi Başkanı ve Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun Koruma Müdürünün de aralarından bulunduğu 5 Venezuelalı yetkiliyi yaptırım listesine aldı.

ABD'den Venezuela'ya yeni yaptırım kararı

ABD Venezuela devlet petrol şirketi PdVSA’nın Genel Müdürü, Ulusal İstihbarat Servisi Başkanı ve Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun Koruma Müdürü’nün de aralarından bulunduğu 5 Venezuelalı yetkiliyi yaptırım listesine aldı.

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC) tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bu adım 13692 nolu Başkanlık Kararnamesinin gereğinde Venezuela Ulusal İstihbarat Servisi Başkanı Manuel Ricardo Cristopher Figuera ve İstihbarat Servisi Birinci Komiseri Hildemaro Jose Rodriguez Mucura, Venezuela Askeri İstihbarata Karşı Koyma Genel Müdürü Ivan Rafael Hernandez Dala ve Venezuela Polis Özel Harekat Kuvvetleri Rafael Enrique Bastardo Mendoza’yı hedef almaktadır. Ek olarak OFAC Venezuela devlet petrol şirketi Petroleos de Venezuela’nın (PdVSA) gayrimeşru başkanı Manuel Salvador Quevedo Fernandez’i de yaptırım listesine ekledi.” ifadelerine yer verildi.

OFAC’ın açıklamasında, bu kişilere ait ABD’deki tüm varlıklar ve doğrudan veya dolaylı olarak bu kişilerin yüzde 50’sinden fazlasına sahip olduğu tüm kuruluşların varlıklarının dondurulduğu belirtilerek yaptırımların kalıcı olacağı vurgulandı. Ancak yaptırım listesine yer alan kişilerin Venezuela hükümetinin faaliyetlerine karşı çıkmakları durumunda yaptırımların kaldırılabileceği ifade edildi.