ABD'den Venezuela altın şirketine yaptırım kararı

ABD Hazine Bakanlığı, Venezüella'nın devlete ait altın madenciliği şirketi Minervan'ı yaptırım listesine dahil etti.

ABD'den Venezuela altın şirketine yaptırım kararı

ABD emperyalizminin Venezuela’ya yönelik Bolivarcı hükümeti devirme amaçlı saldırıları yeni maddi yaptırımlarla sürüyor.

ABD Hazine Bakanlığı, Venezuela’nın devlete ait altın madenciliği şirketi Minervan’ı yaptırım listesine dahil etti. ABD vatandaşları ile şirketlerinin Minervan ile iş yapmasının yasaklayan karar, bu şirketle iş yapan üçüncü ülke kişi ve firmalarının da ceza almasına neden olabilir.

Şirketin ABD’deki varlıklarının dondurulması ve ABD vatandaşları ile şirketlerinin bu şirketle iş yapmasının yasaklayan kararda, şirketin “Başkan Nicolas Maduro rejimini yasa dışı bir şekilde desteklediği” gerekçesi öne sürüldü. Karar, bu şirketle iş yapan üçüncü ülke kişi ve firmalarının da ceza almasına neden olabilir.

Venezuela ekonomisini çökerterek Maduro’ya dönük halk ve ordu desteğini bitirmek isteyen ABD, ülkenin petrol şirketi PDVSA ve ABD’deki petrokimya şirketi Citgo’ya uyguladığı yaptırımlarla ülkeye ekonomik darbe vurmuş, en son bu ayın başında Venezuela ordusuna mensup 6 kişiye daha yaptırım kararı almıştı.