ABD'den Tayvan'a 2,2 milyar dolarlık silah satışı

Tayvan'ın ABD'den 108 adet Amerikan M1A2T Abrams tankı ve 250 Stinger füzesi alması öngörülüyor.

ABD'den Tayvan'a 2,2 milyar dolarlık silah satışı

ABD ve Çin arasındaki ‘ticaret savaşı’nda gerilimin arttığı bir dönemde Washington yönetimini Çin’in tepkisine yol açacak bir adım daha atıyor.

ABD yönetimi, Tayvan’a 2,2 milyar dolarlık silah satışını onayladı. Pentagon’a bağlı ABD Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı (DSCA), ABD Dışişleri Bakanlığının söz konusu muhtemel silah satışlarına onay verdiğine ilişkin Kongreyi bilgilendirdi.

Buna göre, Tayvan’ın, 2,2 milyar dolar karşılığında 108 adet Amerikan M1A2T Abrams tankı ve 250 Stinger füzesi alması öngörülüyor.

Ayrıca, söz konusu pakete çok sayıda otomatik silah, mühimmat, Hercules zırhlı muharebe araçları, ağır araç taşıyıcıları ve ilgili destek ekipmanlarının dahil olduğu belirtildi. Bilgilendirmede, Tayvan’a yapılması beklenen bu satışın ülkenin savunma kabiliyetine katkı sağlayacağı belirtilirken, bölgedeki temel askeri dengeyi değiştirmeyeceği vurgulandı.

Tayvan uluslararası açıdan Çin’in parçası sayılıyor ancak bölgede 2016 yılından beri bağımsızlık yanlılarının fiilen yönetimi bulunuyor.