ABD'den PKK açıklaması

ABD Dışişleri, PKK'nin Yabancı Terör Örgütleri (FTO) listesinde kalmayı sürdüreceğini açıkladı.

ABD'den PKK açıklaması

1997’de Yabancı Terör Örgütleri (FTO) listesine alınan PKK’nin 5 yılda bir yapılan değerlendirme sonucunda listede kalmayı sürdüreceği açıklandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı bir açıklamada, PKK’nin 20 yıldan fazla bir süredir terör örgütü listesinde tutulduğu ifade edilerek, ABD’nin bu süre zarfında PKK’ye karşı Türkiye ve müttefikleriyle beraber çalıştığı ifade edildi.

Açıklamada şu sözlere yer verildi:

“ABD, PKK’nin Avrupa ve başka yerlerdeki fon sağlama operasyonlarıyla mücadele de dahil olmak üzere, NATO müttefiki Türkiye ile olan ortaklığımıza güçlü bağlılık göstermektedir. Bugünkü karar, ABD halkına ve uluslararası topluma PKK’nin terör örgütü olarak kaldığını bildirmektedir. Ayrıca, PKK, Yabancı Terör Örgütleri listesine ek olarak 2001’den beri Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Terörist listesinde yer almaktadır.”

ABD Dışişleri Bakanlığı, terör listesine aldığı yabancı grupları 5 yılda bir değerlendirmeye alıyor. PKK, en son 2013 yılında değerlendirilmiş ve her iki listede de kalmasına karar verilmişti.