ABD'den Irak üzerinden Suriye’ye 200 tırlık sevkiyat

ABD'den Demokratik Suriye Güçleri'ne Irak üzerinden 200 tırlık sevkiyat yardımı gerçekleştirildi.

ABD'den Irak üzerinden Suriye’ye 200 tırlık sevkiyat

ABD’nin Irak üzerinden Suriye’ye gönderdiği yaklaşık 200 tırlık sevkiyat Kamışlı’da görüntülendi. Öte yandan Pentagon, Suriye’ye ek asker gönderileceği iddialarına yanıt verdi.

ABD’nin Irak’tan gönderdiği yaklaşık 200 tırlık askeri sevkiyat DSG denetimindeki Kamışlı’da görüntülendi.

Nusaybin’in karşısındaki Suriye’nin Kamışlı kentinde, dün akşam saatlerinde, ABD konvoyu hareketliliği oldu. Irak yönünden geldiği belirlenen ve Nusaybin’den görüntülenen yaklaşık 200 araçlık konvoyda; kapalı TIR’lar, kamyonetler, zırhlı araçlar, midibüsler, jeneratörler ve akaryakıt tankeri gibi araçların yer aldığı görüldü.

PENTAGON’DAN SURİYE’YE ASKER SEVKİYATI AÇIKLAMASI

Öte yandan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Binbaşı Sean Robertson, ABD’nin Suriye’ye asker sevk edeceği iddialarına ilişkin “Suriye’deki kuvvet durumumuzda bir değişiklik yok. Kuvvet seviyesi sahadaki koşullara bağlı olarak belirlenecek” dedi.

New York Times gazetesinin ABD’li yetkililere dayandırdığı haberinde, söz konusu askerlerin Suriye’ye intikaline yönelik onayın Türkiye ile yapılan faaliyetlerin ilk aşamalarının başarılı olmasına bağlı olduğuna dikkat çekilmişti. Gönderilecek askerlerin tam olarak ne görev icra edecekleri ise belirtilmemişti. ABD askerleri daha önce DSG ile devriye gerçekleştirirken görüntülenmişti.

WASHİNGTON SURİYE’YE 150 İLAVE ASKER GÖNDERECEK İDDİASI

ABD basınında yer alan haberlerde Washington yönetiminin Suriye’nin kuzeydoğusunda oluşturulması planlanan ‘güvenli bölgenin’ tesisi için ilave asker sevk etmeye hazırlandığı belirtildi.

New York Times gazetesi bölgeye gönderilecek 150 askerin Türk askerleriyle birlikte kara devriyesi görevlerini icra edeceğini yazdı.

CNN televizyon kanalının internet sitesinde ise Suriye’ye gönderilecek ilave askerlerin bölgedeki diğer ülkelerde bulunan ABD üstlerinden sevk edileceğini ifade etti. CNN’e konuşan ABD’li güvenlik yetkilisi nihai kararın henüz alınmadığını da vurguladı.

Başkan Donald Trump’ın kasım ayında Suriye’den aşamalı olarak çekilme kararından sonra ülkede bin civarında ABD askeri kaldı