ABD'den güvenli bölge açıklaması

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Suriye'deki muhtemel güvenli bölge konusunda açıklama yaptı. Türkiye ile işbirliği içerisinde çalıştıklarını söyleyen Jeffrey, güvenli bölgeye ilişkin olarak "YPG'nin olmayacağı bir plan üzerinde çalışıyoruz" dedi.

ABD'den güvenli bölge açıklaması

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Suriye’nin kuzeyinde kurulması planlanan güvenli bölge konusunda Türkiye ile işbirliği içerisinde çalışacaklarını söyledi. James Jeffrey Washington’da düzenlediği basın toplantısında güvenli bölgeye ilişkin “YPG’nin olmayacağı bir plan üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Suriye’nin kuzeyinde kurulacak bölgede Türkiye ile işbirliği içinde çalışacaklarını ifade eden Jeffery, “Türkiye sınırlarında kurulacak güvenli bölgeyle ilgili Türkiye ile çalışacağız. YPG bu işbirliğinin bir parçası olmayacak çünkü Türkiye’nin bu konuda YPG’nin PKK ile bağlantısı olduğuna dair endişeleri var. Bunu anlıyoruz ve Başkan Trump bunu Başkan Erdoğan’a açık bir şekilde iletti” dedi.

‘SURİYE DEMOKRATİK GÜÇLERİ ABD’NİN ORTAĞI’

James Jeffrey açıklamasında Suriye Demokratik Güçleri’nin ABD’nin ortağı olduğunu ifade etti. Jeffrey, şöyle devam etti:

“Biz aynı zamanda kimsenin ABD ortağı ve Kürtlerin de içinde bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne karşı olumsuz bir tutum içerisinde olmasını istemiyoruz. Bu nedenle biz bütün tarafların onayı olacak şekilde bir karar almak için çalışıyoruz.”

ABD’nin öncülüğündeki Koalisyon güçlerinin Suriye’deki rolüne ilişkin ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi, “Müttefiklerimiz Suriye’de barış gücü olmalarını istemiyoruz. Koalisyon güçlerinden IŞİD’e karşı mücadelede üstlendikleri misyona devam etmelerini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.