ABD'den Erdoğan'ı sevindirecek sözler: Trump ona yakın hissediyor, sempati duyuyor, çok seviyor...

ABD'li üst düzey bir yetkili, Türkiye-ABD ilişkilerinin durumundan bahsederken, ABD Başkanı Trump'ın Erdoğan'ı ne kadar sevdiğinden söz etti.

ABD'den Erdoğan'ı sevindirecek sözler: Trump ona yakın hissediyor, sempati duyuyor, çok seviyor...

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump’ın adını her andığında “saygı”yla söz ettiği ve ilişkilerinin ne kadar iyi olduğunu anlatmadan edemediği biliniyor. Washington yönetiminden yapılan bir açıklamaya göre, ABD emperyalizminin en tepedeki isminin de Erdoğan’a karşı “boş olmadığı” bir kez daha görüldü.

Hürriyet’ten Hande Fırat’ın ABD’li üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı bilgilere göre, “Trump, kendisini Erdoğan’a yakın hissediyor, sempati duyuyor, çok seviyor.”

Hande Fırat’ın ismini açıklamadığı sözkonusu yetkili, habere göre İran’la ilişkiler, Suriye sorunu, S-400 füzeleri ve ABD Büyükelçiliğinde görevli Türk çalışanların ‘FETÖ’ bağlantıları nedeniyle gözaltına alınmaları gibi Türk-ABD ilişkilerinde sorunlu konularla ilgili konuştu.

“Türkiye ile ilişkilerimize son derece önem veriyoruz, 60 yılı geride bıraktığımız bir ittifak. Karşılıklı imkanlardan oluşan bir ortaklık” mesajı veren yetkili, iki ülke arasında zorlayan bazı meseleler konular bulunduğuna dikkat çekerken, bu konular arasında İran, Suriye, S-400 ve bazı yerel çalışanlarının alı konulmasını gösterdi.

Türk makamlarıyla sorunları çözmek için yakın temasta bulunduklarını belirten yetkili, iki ülke arasındaki diyaloğun “zengin, derin ve alttan üste her düzeyde sürüyor olması”nın önemli olduğunu belirtti ve özellikle Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump’ın ilişkisine dikkat çekti.

“Trump, kendisini Erdoğan’a yakın hissediyor, sempati duyuyor, çok seviyor. İletişim kurmaktan keyif alıyor” mesajı veren yetkili, halihazırdaki sorunların birlikte çalışılarak çözüleceğinden emin olduğunu söyledi. Bu çalışmalar sonunda sağlam olan Türkiye-ABD ilişiklerinin daha da önemli hale geleceği beklentisi anlatıldı.