ABD'den bir tehdit daha: Maduro ile iş yapmayın

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'dan Venezuela'yı hedef alan bir açıklama daha geldi.

ABD'den bir tehdit daha: Maduro ile iş yapmayın

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’dan Venezuela’yı hedef alan bir açıklama daha geldi. Bolton, ticari şirketlere Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile iş yapmamaları konusunda uyarıda bulunarak yaptırım sinyali verdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Bankacılara, borsacılara, tüccarlara, aracılara ve diğer işletmelere tavsiyem: Maduro mafyası tarafından Venezuela halkından çalınan altın, petrol ve diğer ürünlerle iş yapmayın. Biz (bu süreçle ilgili) gerekli adımları atmayı sürdürmeye hazırız.” ifadelerine yer verdi.

ABD tarafından Venezuela devlet petrol şirketi PDVSA hakkında alınan yaptırım kararının ardından Bolton’ın yaptığı açıklama Venezuela ile ticari ilişki sürdüren ‘üçüncü kişilere’ yönelik olası yaptırımların gelebileceği şeklinde yorumlandı.

Bolton, Twitter’dan ayrıca “PDVSA’ya getirilen yaptırımlarla ABD, Nikaragua’nın PDVSA ile ortak girişimi ve Daniel Ortega’nın yozlaşmış rejiminin kirli fonu olan ALBANISA’ya da yaptırım getirdi.” açıklamasında bulundu.