ABD'den bir kez daha 'kimyasal silah' provokasyonu: Karşılık verilecek!

ABD emperyalizmi, meşru Suriye yönetimini hedef almak için bir kez daha 'kimyasal silah' yalanını ortaya attı.

ABD'den bir kez daha 'kimyasal silah' provokasyonu: Karşılık verilecek!

Suriye’ye yönelik bir ‘kimyasal’ komplosu daha dün itibariyle devreye sokuldu. Rusya’nın cihatçıların yeni bir ‘kimyasal saldırı’ mizanseni gerçekleştirmeye hazırlandığı uyarısından saatler sonra ABD’den “Suriye kimyasal silah kullandı” iddiası geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus’un yazılı açıklamasında, “Maalesef, Esad rejiminin muhtemelen yeniden kimyasal silah kullandığının belirtilerini görmeye devam ediyoruz. Buna, 19 Mayıs sabahı Suriye’nin kuzeybatısına yapıldığı tahmin edilen saldırı dahil. Henüz bu olayla ilgili bilgi topluyoruz” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, kimyasal silahın kullanılmasının “ispat edilmesi” durumunda “hızlı ve uygun bir şekilde” karşılık verileceği belirtilerek saldırı sinyali verildi.

RUSYA, ‘KİMYASAL SALDIRI MİZANSENİ HAZIRLANIYOR’ DEMİŞTİ

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın bu açıklamasından saatler önce, Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkanı Tuğgeneral Viktor Kupçişin, Heyet Tahrir eş-Şam’ın sahte kimyasal saldırı haberlerinin yapılması amacıyla ‘kimyasal kanat’ adını alan yeni bir yapı kurduğunu duyurmuştu.

Militanların, Carcanaz köyü ve Serakab şehrinde ‘kimyasal saldırı’ mizansenini gerçekleştirmeyi planladığını söyleyen Kupçişin, bu amaçla bu iki yere sığınmacıların getirildiğini kaydetmişti.

İdlib’deki militanların elinde çok sayıda kimyasal madde bulunduğunu anlatan Merkez Başkanı, “Militanlar, hükümet ordusunun sivillere karşı kimyasal silah kullandığı mizanseni için mühimmatı bu maddelerle dolduruyor. Militanlar bu mizanseni Carcanaz yerleşimi ve Serakab şehrinde yapmayı planlıyor. Bu amaçla Serakab’a, Suriye’nin güney bölgelerinden olan bir grup çocuk ve yetişkin sığınmacı getirildi” demişti.