ABD’de peş peşe silahlı saldırı: Onlarca ölü ve yaralı var

Saldırı sonrası çekim yapan kişinin "Her yerde ölü insanlar var" dediği duyuldu.

ABD’de peş peşe silahlı saldırı: Onlarca ölü ve yaralı var

ABD’nin Teksas Eyaleti Valisi Greg Abbott, El Paso kentindeki alışveriş merkezinde düzenlenen silahlı saldırıda 20 kişinin yaşamını yitirdiğini, 26 kişinin de yaralandığını açıkladı. ABD Başkanı Donald Trump ise, Teksas’ta bir AVM’ye düzenlenen saldırıyla ilgili, “Haberler çok kötü, çok ölü var” diye konuştu.

ABD’nin Teksas Eyaleti Valisi Abbott, yaptığı basın açıklamasında, Cielo Vista alışveriş merkezi içindeki Walmart mağazasında düzenlenen saldırıyı “iğrenç ve anlamsız bir şiddet eylemi” olarak değerlendirdi.

Hayatını kaybedenlerin sayısının 20’ye ulaştığını doğrulayan Abbott, yaralanan 26 kişinin de çevre hastanelerde tedavi altına alındığını ifade etti.

ABD’nin Texas eyaletinin en büyük kentlerinden olan El Paso’da Cielo Vista isimli alışveriş merkezinde silahlı saldırıyı düzenleyen kişinin 21 yaşındaki Patrick Crusius olduğu belirtildi.

Saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen 21 yaşındaki Patrick Crusius’un gözaltına alındığı an ise bir amatör kamera tarafından kaydedildi. Bölgeye çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Polis, halkın bölgeden uzak durmasını istedi.

TRUMP: HABERLER ÇOK KÖTÜ

ABD Başkanı Donald Trump, saldırıyla ilgili, “Haberler çok kötü, çok ölü var” ifadelerini kullandı.

Teksas’ın El Paso kentinde bir AVM’de yaşanan saldırı hakkında sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, “El Paso, Teksas’ta korkunç saldırı. Haberler çok kötü, çok ölü var. Eyalet ve yerel makamlar çalışma yapıyor. Federal Hükümetin tam desteğinin olduğunu valiye söyledim” diye yazdı.

ABD’nin Texas eyaletindeki bir AVM’de düzenlenen ve 20 kişinin öldüğü, 40 kişinin de yaralandığı silahlı saldırının birkaç saat sonrasında, Ohio eyaletindeki Dayton şehrinin Oregon bölgesinde ikinci silahlı saldırı düzenlendi.

Yerel medya, çok sayıda kişinin vurulduğunu duyurdu. Henüz ölü ya da yaralı sayısı bilinmezken; saldırganın polis tarafından etkisiz hale getirildiği iddia edildi. Sağlık ekiplerinin olay yerine sevk edildiği duyuruldu.

Saldırı sonrası çekim yapan kişinin “Her yerde ölü insanlar var” dediği duyuldu.

SİLAHLI SALDIRGAN’IN MANİFESTOSU

ABD’nin Texas eyaletindeki El Paso’da Cielo Vista isimli alışveriş merkezinde silahlı saldırıyı düzenleyen 21 yaşındaki Patrick Crusius’un saldırıdan önce yazdığı manifesto yayınlandı. Crusius, “Christchurch saldırganını ve onun manifestosunu destekliyorum” dedi.

Texas eyaletindeki El Paso’da, Cielo Vista isimli alışveriş merkezindeki, 20 kişinin yaşamını yitirdiği, 19 kişinin ise yaralandığı silahlı saldırıyı düzenleyen Patrick Crusius’un (21) saldırıdan önce yazdığı manifesto yayınlandı. Crusius manifestosunda, önce kendisinden bahsetti. Ardından saldırıyı düzenlemesindeki politik ve ekonomik nedenleri yazdı.

Crusius yayınladığı manifestoda, “Genel olarak Christchurch saldırganını ve onun manifestosunu destekliyorum. Bu saldırı, Texas’taki Hispanik istilasına karşı bir yanıt. Kışkırtıcı olanlar onlar, ben değilim. Ben bu kültürel ve etnik istila sebebiyle ülkemi koruyorum. Sebeplerim kişisel değil” dedi.

Saldırgan, “Kısaca, ABD içten içe çürüyor ve bunu barışçıl yollarla durdurmak imkânsız. Rahatsız edici gerçek şudur ki, liderlerimiz, hem Demokratlar, hem de Cumhuriyetçiler, bizleri yıllardır yüzüstü bırakıyor” ifadeleriyle politik sebeplerine yer verirken; yine göçmenleri suçlayarak ekonomik sebeplerine de yer verdi.

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde iki camiye düzenlenen silahlı saldırıda 50 Müslüman katledilmişti. Bu ırkçı saldırı sonrasısında katilin, bir manifesto yayınladığı ortaya çıkmıştı.