ABD'de heyetler arası görüşme: Masada MHP de var

ABD Başkanı Trump ile Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleşen heyetler arası görüşmelerde MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu'nun da yer alması dikkat çekti.

ABD'de heyetler arası görüşme: Masada MHP de var

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Devlet Trump’un 30 dakika olacağı belirtilen ikili görüşmesi yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü.

Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Trump’ın eşi Melania Trump’ın da yer aldığı görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien da hazır bulundu.

‘TANIMSIZ’ GÖREVLİLER MASADA

Başbaşa görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeye geçildi. Çalışma yemeği şeklindeki görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo katılırken, Hükümet’te hiç bir görevleri olmamasına rağmen AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in masada yer aldığı görüldü.

MHP DE HEYETTE

Bunun dışında daha önce görülmemiş şekilde, MHP’den de bir temsilcinin masada yer aldığı dikkat çekti. Masada MİT Başkanı Hakan Fidan ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın arasındaki sandalyede MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Faruk Aksu’nun bulunduğu görüldü.