ABD'de Boeing 737 tip uçak pistten çıkarak nehre düştü

ABD'de Boeing'in 737 modeli yolcu uçağı pistten çıkarak nehre düştü.

ABD'de Boeing 737 tip uçak pistten çıkarak nehre düştü

Amerikan basınında yer alan haberlere göre, son günlerde Endonezya ve Etiyopya’da yaşanan kazalarla gündeme gelen Boeing’in 737 modeli yolcu uçağı Florida eyaletinde pistten çıktı.

Jacksonville Belediye Başkanı Lenny Curry, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Bütün yolcuların hayatta olduğu konusunda bilgilendirildim” yazdı. Jacksonville Şerif Departmanı’ndan yapılan açıklamada da suyun çok derin olmadığı ve uçağın bu sayede suyun altında kalmadığı, herkesin hayatta olduğu belirtildi.

CNN US’in aktardığına göre uçak Küba’daki Guantanamo Bay ABD Donanma İstasyonu’ndan Florida eyaletindeki Jacksonville Donanması Hava İstasyonu’na uçuyordu. Boeing 737 tipi uçak iniş yaptıktan sonra duramayarak pistin sonundan nehre düştü.

Belediye Başkanı Curry ilk başta uçağın tarifeli olduğunu ifade etmişti, ancak eski ABD Federal Havacılık Kurulu (FAA) dedektifi David Soucie uçağın özel bir uçuş yaptığını belirtti.

Donald Trump’ın olayı takip ettiği ve belediye başkanına gerektiği taktirde yardım edebileceklerini bildirdiği ifade edildi.