ABD: YPG'ye gönderdiğimiz silahların bilgisini Türkiye'ye veriyoruz

ABD'li yetkili, Ağırlığını YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) silah desteğini sürdürdüklerini belirtirken, bununla ilgili Türkiye'ye de düzenli rapor verdiklerini açıkladı.

ABD: YPG'ye gönderdiğimiz silahların bilgisini Türkiye'ye veriyoruz

ABD Savunma Bakanlığı’nın ‘IŞİD’le Mücadele Görev Gücü’ Direktörü Chris Maier, Pentagon’da düzenlenen basın toplantısında Türkiye ile yürütülen ‘güvenli bölge’ çalışmasına ilişkin konuştu.

Direktör Maier, “güvenlik mekanizmasının temel amacı”nı “Hem Türkiye ile müşterek bir çalışma vasıtasıyla onların güvenlik kaygılarını çözmek, hem de SDG’nin güvenliğini sağlamaktır” diyerek açıkladı.

Maier bölgede SDG’ye siperleri kaldırması için herhangi bir güvence verilip verilmediğine dair soruya “Siperlerin kaldırılması, Suriye’nin kuzeydoğusundaki halkın daha az güvende olduğu anlamına gelmemeli. Çünkü Türkiye ile çalışırken, Türkiye’nin Suriye’ye girme fikrinin önemli ölçüde gerilediği konusunda ikna olduk” diye yanıt verdi.

Kullanılmaya hazır silahlar ve araçları YPG’nin ana omurgasını oluşturduğu SDG’ye sağlamaya devam ettiklerini belirten Maier, ” Gönderdiğimiz destekle ilgili şeffafız. Her ay Türkiye’ye, bu silah ve araçların listesini içeren bir rapor gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.