'ABD, Venezuela ile Türkiye arasındaki altın ticaretini incelemeye aldı'

ABD’nin, uyguladığı yaptırımların ihlal edilip edilmediğini tespit etmek amacıyla Venezuela ile Türkiye arasındaki altın ticaretini incelemeye aldığı iddia edildi.

'ABD, Venezuela ile Türkiye arasındaki altın ticaretini incelemeye aldı'

ABD’nin, uyguladığı yaptırımların ihlal edilip edilmediğini tespit etmek amacıyla Venezuela ile Türkiye arasındaki altın ticaretini incelemeye aldığı ve yaptırımların ihlal edildiğinin tespit edilmesi durumunda, ABD’nin harekete geçeceği iddia edildi.

Bloomberg’de yer alan habere göre iddia ABD’li bir yetkiliye dayanıyor. ABD Hazine Bakanlığı’nın terör finansmanıyla mücadele sorumlusu Marshall Billingslea’nın Cuma günü Ankara’da Türkiyeli yetkililerle yapacağı görüşmede Venezuela ile ticari ilişkilerin ele alınacağı belirtildi.

‘Türkiye Washington’u hayal kırıklığına uğrattı’

ABD’li yetkili, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Venezuela lideri Nicolas Maduro’ya verdiği desteğin Washington yönetimini hayal kırıklığına uğrattığını ifade etti. Yetkili “Venezuela meselesinde Türk ve diğer hükümetlerle yaptığımız konuşmada Maduro rejiminin meşruiyetini kabul etmediğimizi belirttik. Ayrıca bu konuda bize katılmalarını istedik, ama bu güne kadar Türkiye’den olumlu bir cevap gelmedi” dedi.