ABD Savunma Bakanı: Türkiye yanlış yönde ilerleyerek Rusya'ya yaklaşıyor

ABD Savunma Bakanı Esper'den Türkiye'ye bu kez 'yanlış yön' mesajı geldi.

ABD Savunma Bakanı: Türkiye yanlış yönde ilerleyerek Rusya'ya yaklaşıyor

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Türkiye ile Rusya arasında yapılan Soçi mutabakatına ilişkin ‘Türkiye yanlış yönde ilerleyerek Rusya’ya yakınlaşıyor’ dedi.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Alman Marshall Vakfı’nda yaptığı konuşmada Türkiye il Rusya arasında yapılan Soçi mutabakatına değindi.

Türkiye’nin Suriye’ye dönük harekatıyla ABD öncülüğündeki koalisyonu tarafından ‘son yıllarda edinilen kazanımların tehlikeye girdiğini’ belirten Esper, “Türkiye yanlış yönde ilerleyerek Rusya’ya yaklaşıyor” dedi.

“Türkiye bizi çok kötü bir duruma sokuyor” diyen Esper, Ankara’nın geçmişte olduğu gibi ‘sorumlu bir müttefik’ olması gerektiğini kaydetti.

“İLİŞKİLERİ NASIL DÜZELTECEĞİMİZİ BİLMİYORUM”

ABD’nin Türkiye’yle ilişkileri düzeltme stratejisi bulunup bulunmadığı sorusu üzerine Ankara’yla nasıl düzelteceklerini şu anda bilmediğini söyleyen Esper, “Bunun İttifak içinde, başkentlerimizde, ikili ve çok taraflı düzeylerde istişare edilmesi gerekiyor. Bugün için bir çözümüm yok ancak temaslara devam edeceğiz” diye ekledi.

Esper daha önce de Suriye’nin kuzeyindeki Kürt oluşumlara karşı işlenen savaş suçlarıyla ilgili verilerin doğrulanması durumunda bundan Türkiye’yi sorumlu tutacaklarını söylemişti.