ABD, S-400 konusunda yaptırımlarını açıklayacak

ABD yönetimi, S-400 hava savunma sistemlerinin teslimatı ile ilgili Türkiye’ye yönelik yaptırımlarını önümüzdeki hafta sonu duyurmayı planlıyor.

ABD, S-400 konusunda yaptırımlarını açıklayacak

Bloomberg, ABD’nin S-400’lerle ilgili Türkiye’ye yönelik yaptırımlarını önümüzdeki hafta açıklama niyetinde olduğunu yazdı.

Ajansa konuşan kaynak, ABD yönetiminin S-400 hava savunma sistemlerinin teslimatı ile ilgili Türkiye’ye yönelik yaptırımlarını önümüzdeki hafta sonu duyurmayı planladığını iddia etti.

Kaynağın aktardığı bilgiye göre ABD yönetimi, ‘ABD’nin darbe girişiminden sorumlu olduğu yönündeki spekülasyonların alevlenmesinden kaçınmak’ için pazartesi günü yapılacak 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü kutlamalarının geçmesini beklemek istiyor.

Haberde ayrıca ABD Başkanı Donald Trump’ın ekibinin Türkiye’ye yönelik yaptırım paketini netleştirdiği bilgisine de yer verildi.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, S-400 hava savunma sistemlerinin ilk teslimatının gerçekleştiğini cuma günü duyurmuştu.

BEŞİNCİ UÇAK GELDİ

Milli Savunma Bakanlığı İSE, S-400 hava savunma sistemi ile ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “S-400 hava savunma sistemi malzemelerini taşıyan beşinci uçak Mürted Haa Meydanı’na indi. Altıncı ve yedinci uçakların da bugün içerisinde inmesi planlanıyor” denildi.