ABD Meksika'ya dönük gümrük vergilerini durdurdu

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla, Meksika'ya uygulanacağını bildirdiği gümrük vergilerinin süresiz olarak askıya alındığını duyurdu.

ABD Meksika'ya dönük gümrük vergilerini durdurdu

ABD Başkanı Donald Trump, yasa dışı göçmenler konusunda ABD ile Meksika’nın anlaşmaya vardığını, dolayısıyla bu ülkeye uygulanması planlanan gümrük vergilerinin durdurulduğunu açıkladı.

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla, Meksika’ya uygulanacağını bildirdiği gümrük vergilerinin süresiz olarak askıya alındığını duyurdu.

ABD Başkanı Trump, açıklamasında, “ABD ile Meksika’nın (yasa dışı göçmenlerin durdurulması konusunda) anlaşmaya vardığını açıklamaktan memnuniyet duyuyorum. Pazartesi günü ABD tarafından Meksika’ya karşı uygulanacağı ilan edilen gümrük vergileri süresiz olarak durdurulmuştur” ifadelerini kullandı.

Söz konusu anlaşmaya göre, Meksika’nın yasa dışı göçmen akışını durdurma anlamında taahhüt verdiğini dile getiren Trump, “Bu adımla Meksika’dan ABD’ye gelen yasa dışı göçmenler çok iyi bir şekilde azaltılıyor veya tamamen sonlandırılıyor olacak. Teşekkürler” yorumunu yaptı.