ABD, Kuzey Suriye hava sahasını Türkiye’ye kapattı

Amerikalı gazeteciler, ABD’nin bölgede hava sahasını Türkiye’ye kapattığını duyurdu. Bu bilgilerin ardından Pentagon da bir açıklama yaparak hava sahasının kapatıldığını doğruladı.

ABD, Kuzey Suriye hava sahasını Türkiye’ye kapattı

ABD’de yayın yapan CNN televizyonunun Amerikan Dışişlerini izleyen gazetecisi Jennifer Hansler, Amerikalı yetkililere dayandırarak paylaştığı tweette, ABD’nin kontrol etmekte olduğu hava sahasını Türkiye’ye kapattığını açıkladı.

Hansler, ABD’li bir yetkiliye dayandırdığı haberinde yetkilinin ‘yakın gelecekte de açmaya niyetimiz yok’ dediğini belirtti.

PENTAGON DOĞRULADI: KEŞİF VE GÖZLEM BİLGİLERİNİN VERİLMESİ DURDURULDU

Pentagon Sözcüsü Yarbay Carla Gleason, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Türkiye, Birleşik Hava Operasyonu Merkezi tarafından Hava Görev Emri’nden çıkarıldı, Türkiye’ye keşif ve gözlem verilerinin sağlanması durduruldu.” ifadelerini kullandı.

“Bunun hava sahasını Türkiye’ye kapatmak anlamına gelip gelmediği”ne ilişkin soruya verdiği cevapta Gleason, “Teknik olarak bu anlama gelmese de bir hava unsuru Hava Görev Emri’nden çıkarıldığında söz konusu bölgede koordinasyonsuz uçması neredeyse imkansız hale geliyor.” ifadelerini kullandı.