ABD Küba'ya seyahatlere yeni kısıtlamalar getirdi

ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin artık Küba’ya yolcu gemileriyle, yatlarla ve özel ya da kurumsal uçaklarla gidenlere vize vermeyeceğini açıkladı.

ABD Küba'ya seyahatlere yeni kısıtlamalar getirdi

Trump yönetimindeki ABD Küba’ya yönelik emperyalist kuşatmayı sertleştiriyor. ABD Dışişleri Bakanlığı, Küba’ya yapılacak seyahatlere yeni kısıtlamalar getirdiğini duyurdu.

Duyuruda “ABD bundan böyle Küba’ya yolcu gemileriyle, yatlarla ve özel ya da kurumsal uçaklarla gidenlere vize verilmeyecek” ifadeleri yer aldı. Ayrıca yasaklar kapsamına girmeyenKüba seyahati seçeneklerinden eğitim amaçlı grup turlarına da izin verilmeyeceği belirtildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ise yasaklar için sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ‘”Yönetim Başkan’ın Küba politikasını Küba’ya örtülü turizme son vererek ve gemilere kısıtlamalar getirerek uyguluyor” ifadelerini kullandı.

Trump yönetimi Latin Amerika’da antiemperyalist yönetimlere ve sosyalizme karşı açtığı geniş kapsamlı savaş kapsamında Nisan ayında yeni kısıtlamalar getirdiğini açıklamıştı. Bu kapsamda Küba hükümeti ve ordusuna ait 180 şirketle ve kurumla alışveriş yasaklanmıştı.

ABD’nin getirdiği kısıtlamalarla Küba’nın Bolivarcı Venezuela’ya desteğine de ket vurmayı amaçlıyor.