ABD heyeti ile görüşme masasında 'çok ilginç' protokol!

ABD heyetiyle yapılan görüşmede Erdoğan, mevkidaşı olmamasına rağmen yanına ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'i aldı.

ABD heyeti ile görüşme masasında 'çok ilginç' protokol!

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence başkanlığındaki heyetin dün Saray’da AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki heyetle yaptığı görüşmede bir fotoğraf dikkat çekti.

Yaklaşık 2 saat 40 dakika süren görüşmede ABD Başkan Yardımcısı Pence için özel bir oturum düzeni oluşturulduğu görüldü.

AKP yayını Sabah‘ın yazarlarından Okan Müderrisoğlu yapılan görüşmeyi A Haber‘de değerlendirirken bu durumu “Amerikan Başkan Yardımcısı’na Amerikalılara hala verilen önemin de bir tür göstergesi ve jesti olarak da yorumlanmalı ve okunmalı diye düşünüyorum.” diye anlattı.

ABD Başkan Yardımcısı Pence’in Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından karşılandığını ifade eden Müderrisoğlu, “Heyetlararası görüşmeden verilen fotoğraf ise çok ilginçti. Çünkü bu tür görüşmelerde genellikle dikdörtgen uzun masanın uzun kenarlarından orta noktada heyet başkanları ve yan taraftar heyet üyeleri olur ve karşılıklı bir görüşme enstantanesi oluşturulur. Oysa heyetlerarası görüşmede Sayın Cumhurbaşkanı’nın masanın kenarında yanına ABD Başkan Yardımcısı’nı aldığını ve her iki ismin sağ ve sol yanında heyet üyelerinin sıralandığını görüyoruz ve bunu önemsiyorum. Çünkü bu aynı zamanda Amerikan Başkan Yardımcısı’na Amerikalılara hala verilen önemin de bir tür göstergesi ve jesti olarak da yorumlanmalı ve okunmalı diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.